[Nayttelyposti] Sanna Haimila: The Herioine Kuopion taidemuseon ja Ars Liberan yhteistyögalleriassa 11.11. alkaen

Louni Marja marja.louni at kuopio.fi
Ma 7.Loka. 12:42:22 EET 2022


Sanna Haimilan näyttely 11.11.-31.12.2022 The Heroine täyttää GalleriA:n kirkasvärisillä puutarhoja ja ihmisyyttä huokuvilla pleksimaalauksilla

Sanna Haimila (1974) on Torniossa asuva ja työskentelevä taidemaalari ja piirtäjä. Hänen teostensa teemat liittyvät usein elämänkaaren muutos- tai kriisikohtiin, tai universaaleihin ihmisyyteen liittyviin pohdiskeluihin. Näyttelyssä on esillä maalauksia sarjasta The Heroine. Teosten lähtökohtana on ollut ajatus kirkkaista väreistä, puutarhoista, kahviloista, lopulta teemaksi muotoutuivat maalaaminen, ajan kulku ja ihmisen erillisyys.

Haimilan työskentelytapa on intuitiivista, ja hän työstää teoksiaan luonnostelematta - lähtökohta voi olla jokin kepeä mielikuva tai visio väristä ja pikkuhiljaa työ alkaa muodostua näistä osasista yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

"En juurikaan luonnostele ja aiheetkin liukuvat pikkuhiljaa limittäin taas seuraavaan. Lähestulkoon aina teoksissani on kuitenkin keskiössä kasvot. Usein havahdun käsitteleväni itselleni ajankohtaisia aiheita ja kuvaankin työskentelyäni vuoropuheluna ajatusteni kanssa: aloitan, katson, saan ajatuksen, pyyhin, maalaan. Teos on valmis, kun en osaa lisätä tai poistaa mitään. Sisältö ja muoto kamppailevat keskenään, kunnes löydän haluamani tasapainon. Tavoittelen epätäydellisyyden kauneutta ja tarinaa itsellenikin tulkittavaksi."

Kuopioon Haimilan yhdistää hänen kaupungissa viettämänsä aika. "Muutimme Porvoosta Tulliportinkadulle kun olin vauva, olen leikkinyt heppatallia Julkulassa ja istunut teininä torilla. Vaikka elämä on kuljettanut moniin paikkoihin, Kuopio on vielä edelleenkin se kaupunki, jossa olen pisimpään asunut."

GalleriA :ssa esillä on sarja pleksille toteutettuja maalauksia, joiden lähtökohtana  oli kepeä ajatus kirkkaista väreistä ja puutarhoista. Haimila on miettinyt kahviloita, lenkkipolkuja, suihkulähteitä ja Minna Canthin puistoa. "Nyt kun katson teoksia, näen niissä Jeanne dŽArci :a, teini-ikää ja ehkä vähän Berliiniä, ja huomaankin ajattelevani ajan kulkua, sattumaa ja maalaamista. Ehkä eniten jopa maalaamista ja sitä, että jokainen ihminen kuitenkin on oman elämänsä päähenkilö."

Sanna Haimila on valmistunut taidemaalariksi Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulusta v. 2007. Hän on Taidemaalariliiton ja Lapin taiteilijaseura ry: jäsen ja hänen teoksiaan on mm. Valtion taideteostoimikunnan, Ruotsin valtion, Jenny ja Antti Wihurin säätiön sekä Aineen taidemuseon kokoelmissa.

Näyttelyä ovat tukeneet Taiteen Edistämiskeskus, Lapin taidetoimikunta  ja Suomen kulttuurirahasto.

www.sannahaimila.com<http://www.sannahaimila.com>

GalleriA, Kuopion taidemuseo, Kauppakatu 35

avoinna ti-su 10-17, ke 10-19, vapaa pääsy

Lisätiedot:
Maijariitta Karhulahti / 040 5428362

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta