[Nayttelyposti] Näkymiä Puruveden historiaan -näyttely Lustossa

Sari Kotivirta sari.kotivirta at lusto.fi
Ke 16.Maalis. 09:57:29 EET 2022


Tiedote
16.3.2022
Näkymiä Puruveden historiaan
Näyttely Suomen Metsämuseo Lustossa 15.3.2022 alkaen
Näkymiä Puruveden historiaan -pienoisnäyttely pohjautuu Suomen järvikalastusmuseon näyttelyyn vuodelta 2019 Suur-Saimaan järvikaksoset: Puruvesi ja Pihlajavesi. Lusto sijaitsee Puruveden rannalla, ja näyttely keskittyy siten Puruveden ja järvikalastuksen historiaa esittelevään osuuteen.
Puruveden juuret suomalaisen järvikalastuksen keskuksena ovat syvällä historiassa, sillä alueelle on kohdistunut kauko- ja eräkalastusretkiä aina noin 1500-luvun puolivälistä lähtien. Näyttely kertoo tarinaa siitä, miten elämä ja arki Puruveden rannoilla on aikojen saatossa kietoutunut tiiviisti veden, järviluonnon ja kalastuksen ympärille. Näkökulmia aiheeseen luovat muun muassa kuvaukset kotitarvekalastuksesta ja kesänuottauksesta Puruveden ainutlaatuista muikkua unohtamatta.
Suomen järvikalastusmuseon näyttelyn yhteydessä julkaistua kirjaa, Suur-Saimaan järvikaksoset: Puruvesi ja Pihlajavesi, on myynnissä Luston Puodissa.
Näyttelyn tekijät ovat Suomen järvikalastusmuseosäätiö sekä kalataloustieteen emeritusprofessori Hannu Lehtonen ja kulttuuriantropologian emeritusprofessori Jukka Pennanen.

Kuvia näyttelystä: https://lusto.fi/lusto/medialle

Lisätietoja:
Katri Paajanen, näyttelymestari, Suomen Metsämuseo Lusto
044 034 5108, katri.paajanen at lusto.fi<mailto:katri.paajanen at lusto.fi>Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta