[Nayttelyposti] Kuopion taidemuseoon galleria

Louni Marja marja.louni at kuopio.fi
Ke 2.Maalis. 13:15:51 EET 2022


Kuopion taidemuseo ja Kuopion Kuvataiteilijat ry Ars Libera uudistavat toimintaansa ja lisäävät Kuopion kuvataiteen tarjontaa avaamalla yhteistyögallerian. Galleriatilaa remontoidaan parhaillaan taidemuseon entiseen pankinjohtajan huoneeseen ja sen yhteydessä olevaan pankkiholviin. Galleria avautuu kävijöille kesäkuussa.Taidemuseo haluaa tuoda esiin alueen taidetta entistä moninaisemmin, vahvistaa yhteistyötä taiteilijakunnan kanssa ja tarjota kävijöille monipuolisen näyttelykokonaisuuden. Galleria on matalankynnyksen tila niin kävijöille kuin taiteilijoille, koska se on pääsymaksuton ja näyttelyvuokraton. "Haluamme gallerialla edistää taiteen esittämistä, kokemista, myymistä sekä ostamista,” kertoo taidemuseon johtaja Anna Vilkuna.Vuokrattomille gallerioille on valtakunnallisesti suuri kysyntä. Kuopion Kuvataiteilijoiden ylläpitämä Galleria Ars Libera vastaanottaa runsaasti hakemuksia ja voi tarjota näyttelyaikoja vain murto-osalle hakijoista. “Koemme erittäin tärkeäksi, että voimme vastata paremmin tähän tarpeeseen ja osaltamme kehittää taidekenttää taiteilijoita tukevaan suuntaan yhdessä taidemuseon kanssa”, sanoo seuran puheenjohtaja Maijariitta Karhulahti ja jatkaa: ”Kaiken kaikkiaan on hienoa, että voimme tehdä taidemuseon kanssa tiiviimmin yhteistyötä.”


Galleriassa keskitytään tuomaan esiin pohjoissavolaisten tai alueelta lähtöisin olevien ammattitaiteilijoiden uutta tuotantoa. Gallerian ensimmäinen näyttelyhaku oli auki helmikuun loppuun asti yhtä aikaa Galleria Ars Liberan näyttelyhaun kanssa. Gallerioihin vastaanotettiin yhteensä yli 200 hakemusta. Yhteistyögallerian näyttelyvalinnoista vastaa Kuopion Kuvataiteilijat ry:n ja Kuopion taidemuseon edustajista koottu työryhmä.GALLERIALLE ETSITÄÄN NIMEÄ KILPAILULLA Kuopion taidemuseo ja Ars Libera etsivät gallerialle nimeä kilpailulla. Toiveissa on löytää nimi, joka heijastelee sekä tilaa, missä galleria sijaitsee, että sen tulevaa käyttöä. Kuopion taidemuseo toimii alun perin arkkitehti Vilho Penttilän vuosina 1902-04 suunnitelmassa entisessä pankkirakennuksessa. “Toivomme, että uuden gallerian nimi kuvastaa gallerian profiilia nykytaiteen tilana, joka sijaitsee historiallisessa rakennuksessa “, sanoo Anna Vilkuna.  Parhaan ja käyttöön otettavan nimen keksijä palkitaan tuotepalkinnoilla.Nimiehdotukset 31.3.2022 mennessä osoitteeseen: 
galleria.arslibera (at) gmail.comLisätietoja:

Anna Vilkuna, 044 718 2634, anna.vilkuna at kuopio.fi

Maijariitta Karhulahti, 040 542 8362, maijariitta.karhulahti at gmail.com<mailto:maijariitta.karhulahti at gmail.com>Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta