[Nayttelyposti] Kuva- ja tekstiilitaiteilija Synnöve Dickhoff Tapperien Juholassa Saarijärvellä

Timperi Janne Janne.Timperi at saarijarvi.fi
Ti 21.Kesä. 12:38:16 EEST 2022


Osana Saarijärven museon Tekstiilien tarina -teemavuotta 2022 Tapperien Juholan navettagallerian kesän taiteilija on Synnöve Dickhoff (s. 1964). Petäjävedeltä kotoisin oleva kuva- ja tekstiilitaiteilija valmistui tekstiilitaiteilijaksi Taideteollisesta korkeakoulusta, nykyisestä Aalto-yliopistosta vuonna 1995, jonka jälkeen hän on osallistunut aktiivisesti näyttelytoimintaan.

Dickhoff käsittelee teoksissaan elämän rajallisuuden ja katoavaisuuden teemoja, mutta myös kauneutta ja toivoa jokapäiväisissä, toistuvissa arkisissa tapahtumissa. Teokset ovat muistikuvia hänen omakohtaisista kokemuksistaan sekä heijastuksia ympärillä olevasta maailmasta.

Taiteilijan käyttämät materiaalit ovat pääasiassa paperia, teepusseja, lankoja sekä kierrätyskirjoja ja -tekstiilejä - siis kevyitä ja moneen muotoutuvia materiaaleja, joita Dickhoff voi työstää käsin. Pitkäjänteisissä ja intensiivisissä työskentelyprosesseissa on monia työvaiheita ja tekniikoita, muun muassa veisto, kirjonta, ompelu ja värjäys. Taiteilija käyttää näitä perinteisiä tekniikoita vapaasti yhdistellen.

Sanojen välissä -näyttely on toteutettu yhteistyössä Tapperien Taideseura ry:n, Saarijärven museon ja Saarijärven museon ystävät ry:n kanssa. Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto on tukenut Synnöve Dickhoffin työskentelyä.

SANOJEN VÄLISSÄ - SYNNÖVE DICKHOFF
Tapperien Juholan Galleria Jarskassa
18.6.-28.8.2022, avoinna la-su 12-16
Ryöppäläntie 59, SaarijärviYstävällisin terveisin

Janne Timperi
museotyöntekijä
Saarijärven museo
044 459 8413
janne.timperi at saarijarvi.fi<mailto:janne.timperi at saarijarvi.fi>

Saarijärven museo
Herajärventie 2
43100 Saarijärvi

www.saarijarvi.fi/museo<http://www.saarijarvi.fi/museo>
www.facebook.com/saarijarvenmuseo<http://www.facebook.com/saarijarvenmuseo>
www.instagram.com/saarijarvenmuseo/<http://www.instagram.com/saarijarvenmuseo/>Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta