[Nayttelyposti] KENEN LUONTO? Mikkelin taidemuseossa 4.3.–22.5.2022

Pesari Riina riina.pesari at sivistys.mikkeli.fi
Ma 28.Helmi. 16:18:05 EET 2022


KENEN LUONTO? Mikkelin taidemuseossa 4.3.–22.5.2022

Luonnon valokuvaamiseen keskittyvä Kenen luonto? -näyttely avautuu Mikkelin taidemuseossa 4.3.2022. Taiteen edistämiskeskuksen laaja luontoa käsittelevä valokuvahanke etsii valokuvasta uudenlaisia työkaluja kestävän kehityksen ja luonnon monimuotoisuuden edistämiseen. Kenen luonto? -näyttelyssä nähdään erilaisia luontotulkintoja alan huippunimiltä sekä nousussa olevilta lupauksilta. Näyttelyn on kuratoinut taide-, luonto- ja ympäristökuvauksen dosentti, TaT Juha Suonpää.

Valtakunnallisen Kenen luonto? -hankkeen tavoitteena on yhdistää valokuvataiteilijoita ja luontokuvaajia, tieteentekijöitä sekä kaikkia luonnosta kiinnostuneita pohtimaan yhdessä uutta luontokuvaa sekä sen roolia yhteiskunnallisen keskustelun herättäjänä. Taiteen edistämiskeskuksen koordinoima hanke tuo luontokuvaajat ja valokuvaajat ensimmäistä kertaa yhteen ja haastaa vakiintuneita tapoja katsoa luontoa.

“Vihdoinkin luontovalokuvaajat ja kuvataiteilijat esittäytyvät yhteisessä näyttelyssä nostaen esiin luonnon moniääniset merkitykset ja kestävän tavan katsoa ja kokea luonto. Näyttelysarjan aloitukseen valitut luontovalokuvaajat ja kuvataiteilijat tuottavat teoksissaan uudenlaisen toimijuuden näkökulman, jossa luonto ei yhtäältä ole kenenkään, toisaalta meidän kaikkien”, kertoo näyttelyn kuraattori Juha Suonpää.

Ajatuksena on synnyttää ja kiihdyttää positiivisia reaktioita sekä muutosta kohti kestävämpää kehitystä. Hanke puhuu luonnon puolesta, nostaa esiin huippuosaamista ja rakentaa uudenlaisia toiminta-alustoja ammattilaisille ja harrastajille. Keskeisinä teemoina ovat muutos, mukautuminen ja toivo.

Näyttelyyn valitut tekijät: Lauri Eriksson, Mika Honkalinna, Nina Huisman, Juho Jäppinen, Jaakko Kahilaniemi, Sanna Kannisto, Sami Karjalainen, Veera Konsti, Laura Konttinen, Ritva Kovalainen, Harri Larjosto, Lasse Lecklin, Ulla-Mari Lindström, Esko Männikkö, Anna Niskanen, Tuula Närhinen, Riitta Päiväläinen, Antti-Jussi Rantala, Perttu Saksa, Juha Taskinen, Noora-Maija Tokee ja Markus Varesvuo.


Lisätietoja
Valokuvataiteen läänintaiteilija Marko Hämäläinen, Taike, marko.hamalainen(at)taike.fi, p. 0295 330 834
Amanuenssi Paula Hyvönen, Mikkelin taidemuseo, paula.hyvonen(at)sivistys.mikkeli.fi, p. 040 129 4957


________________________________
Mikkelin taidemuseo, Maaherrankatu 18–20, 50100 Mikkeli, kauppakeskus Akseli, 2. krs Puhelin 040 129 5090, museot(at)sivistys.mikkeli.fi, etunimi.sukunimi(at)sivistys.mikkeli.fi, www.mikkeli.fi/museot. Avoinna kesäkaudella (touko–syyskuu) ti–su 10–17, ma suljettu. Talvikaudella (loka–huhtikuu) ke–su 10–17, ma–ti suljettu. Talvikaudella (loka–huhtikuu) kuukauden ensimmäisenä perjantaina vapaa pääsy. Pääsymaksu aikuiset 6 €, eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät 3 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Taidemuseossa käy myös valtakunnallinen Museokortti. Ryhmävierailut arkisin klo 8–17, puh. 040 129 5090. Varaukset museon toimistosta. Taidemuseon löydät myös Facebookista ja Mikkelin kaupungin museot Instagramista.Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta