[Nayttelyposti] Vantaan kaupunginmuseon uusi näyttely saa kävijän hikoilemaan

Rissanen Anni Anni.Rissanen at vantaa.fi
To 25.Elo. 09:45:50 EEST 2022


Vantaan kaupunki
Tiedote 25.8.2022

Vantaan kaupunginmuseon uusi näyttely saa kävijän hikoilemaan

Syyskuun 14. päivänä kajahtaa lähtölaukaus Vantaan kaupunginmuseon uuteen Paikoillenne, valmiit, HEP! -näyttelyyn. Toiminnallinen näyttely kertoo lasten ja nuorten urheilusta Vantaalla.

Näyttelykierroksella mietitään, miten syttyy kipinä urheiluharrastuksen aloittamiseen ja mistä löytyy oma laji. Mitä on joukkuehenki ja minkälaisia muistoja treeneihin tai turnauksiin liittyy? Entä miltä menestys maistuu — tai karvas tappio? Oma osuutensa urheilusuoritukseen on myös onnella ja epäonnella.  

Näyttelyä varten on haastateltu vantaalaisia urheilijoita, valmentajia, urheilevien lasten vanhempia sekä tutkijoita. Erityistä näyttelyssä on kuitenkin toiminnallisuus.

— Näyttelykävijä pääsee itse hikoilemaan erilaisten tehtävien parissa. Lisäksi fiilistä voi hakea esimerkiksi pukukoppimusiikista tai pukeutumalla eri lajien varusteisiin, museoamanuenssi Maiju Hautamäki kuvailee näyttelyn sisältöä.

Paikoillenne, valmiit, HEP! -näyttelyyn tulee esille kymmeniä eri lajeja, mutta museon tilat ovat rajalliset. Lajikirjoa täydennetäänkin opastusten ja tapahtumien avulla. Erityyppisiä opastuskokonaisuuksia on suunniteltu esimerkiksi kouluryhmille ja polttariporukoille.

— Haluamme luoda näyttelykäynnistä niin fyysistä kuin henkistäkin hyvinvointia edistävän kokemuksen. Lisäksi meillä on tavoitteena miljoona askelta näyttelyn auki ollessa! Hautamäki heittää haasteeksi museokävijöille.

*

Paikoillenne, valmiit, HEP! -näyttely lasten ja nuorten urheilusta Vantaalla 14.9.2022–13.8.2023.

Vantaan kaupunginmuseo, Tikkurilan vanha asema, Hertaksentie 1.

Avoinna ti–pe klo 11–18, la–su klo 11–16.

Maksuton sisäänpääsy.

Lisätietoa Vantaan kaupunginmuseon näyttelystä ja tapahtumista: www.vantaankaupunginmuseo.fi<http://www.vantaankaupunginmuseo.fi>
A n n i  R i s s a n e n
museoamanuenssi
____________________________________________
Museopalvelut | Vantaan kaupunginmuseo
Vantaan kaupunki | Kulttuuripalvelut

PL 4570, 01030 VANTAAN KAUPUNKI
Käyntiosoite: Tikkurilan vanha asema, Hertaksentie 1, 01300 Vantaa

puh: +358 50 318 1467
email: anni.rissanen(at)vantaa.fi
www.vantaankaupunginmuseo.fi<http://www.vantaankaupunginmuseo.fi/>
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta