[Nayttelyposti] Tiloissa-näyttelyä jatketaan 29.8. saakka - näyttelyn moniin sisältöihin voi tutustua myös museon ollessa suljettuna

Pyykkö Katja katja.pyykko at hel.fi
Ma 22.Maalis. 12:30:22 EET 2021


Helsingin kaupunginmuseo
22.3.2021

Tiloissa-näyttelyä jatketaan 29.8. saakka - näyttelyn moniin sisältöihin voi tutustua myös museon ollessa suljettuna

Helsingin kaupunginmuseon Tiloissa - Omaehtoisia musiikin paikkoja Helsingissä -näyttelyaikaa jatketaan 29. elokuuta 2021 saakka. Tiloissa-näyttely avautui marraskuussa 2020 ja se ehti olla avoinna vain kaksi viikkoa ennen museoiden loppuvuoden sulkutoimenpiteitä. Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen Helsingin kaupunginmuseo on edelleen suljettuna.

Tiloissa - Omaehtoisia musiikin paikkoja Helsingissä -näyttelyssä pääsee tutustumaan eri alakulttuureihin kuuluvien musiikin paikkojen tunnelmiin 2000-luvun Helsingissä. Näissä paikoissa on rokattu ja reivattu, juotu ja juhlittu, tehty taidetta, kohdattu musiikin ympärillä ja vartuttu aikuisiksi. Näyttelyssä voi tutustua muun muassa Konttiaukioon, Oranssiin, Vadelmaan, Vuoritaloon, Siperiaan, Studio Là-basiin, Kääntöpöytään ja Omenapuutaloon.

Tiloissa-näyttelyyn voi tutustua myös nyt museon ollessa suljettuna. Kaupunginmuseo on tuottanut Tiloissa-podcast-sarjan jossa Mervi Vuorela, toimittaja ja yksi näyttelyn kuraattoreista, keskustelee diy-alakulttuureihin liittyvistä teemoista ja ilmiöistä. Podcast-sarjassa asialle omistautuneet aktiivit saavat puheenvuoron kertoa, miten omaehtoinen musiikki on voinut 2000-luvun Helsingissä. Viisiosainen podcast-sarja löytyy kaupunginmuseon Helsinki Podcast -sivustolta ja sen voi kuunnella myös Spotify ja Apple Podcasts -palveluissa.

Kaupunginmuseon verkkosivuilla on katsottavissa myös video, jossa Mervi Vuorelan haastateltavana on Vuoritalon pyörittämiseen osallistunut punk-aktiivi Juha 'Satru' Saraste. Lisäksi kaupunginmuseon Työn alla -blogista löytyy Juho Hännisen blogikirjoitus Kalasataman Konttiaukoista ja Alakulttuurikeskus Loukon aktiivien kirjoittama Taisteluita tilasta - Lepakon ovi merkitysanalyysin kohteena.

Tutustu tarkemmin kaupunginmuseon Tiloissa-näyttelyn sisältöihin: https://www.helsinginkaupunginmuseo.fi/nayttelyt/tiloissa/

- - - - - - - - - -

Lokaler-utställningen fortsätter fram till 29.8 - man kan se utställningens många innehåll fastän museet är stängt
Utställningstiden för Lokaler - Alternativa musikplatser i Helsingfors förlängs på Helsingfors stadsmuseum till 29.8.2021. Lokaler-utställningen öppnades i november 2020 och hann vara öppen bara i två veckor innan museerna i slutet av året tog till åtgärder för stängning. På grund av det rådande coronaläget är Helsingfors stadsmuseum fortfarande stängt.
Läs mera: https://bit.ly/2PfvTb8

- - - - - - - - - -

The Spaces exhibition continued until 29 August - many of the contents can be viewed even when the museum is closed
The Spaces - DIY Music Venues in Helsinki exhibition of Helsinki City Museum will be extended until 29 August 2021. Spaces opened in November 2020 and stayed open for only two weeks before the museums were closed for the rest of the year. Due to the continuing COVID-19 crisis, Helsinki City Museum remains closed.
Read more: https://bit.ly/3vQLO0g

- - - - - - - - - -

Katja Pyykkö
Viestintäsuunnittelija
Viestintä ja markkinointi
Kulttuuri ja vapaa-aika
Helsingin kaupunki
hamhelsinki.fi
helsinginkaupunginmuseo.fi

katja.pyykko at hel.fi
+358 40  572 2905
PL 51400, 00099 Helsingin kaupunki
Konepajankuja 1, 00510 HelsinkiLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta