[Nayttelyposti] Porin taidemuseo laajentaa sisältöjään nyt myös kuunneltaviksi

Mirja Ramstedt-Salonen mirja.ramstedt-salonen at pori.fi
Ke 23.Kesä. 11:40:32 EEST 2021


Taiteen ääni -podcast, taiteilijaesittelyt ja taideteosten kuvailutulkkaukset johdattavat kuulijat Porin taidemuseon ajankohtaisten näyttelyiden äärelle. Kuunneltavat sisällöt on koottu yhteen taidemuseon verkkosivuille, josta niitä voi kuunnella näyttelyvierailulla tai vaikkapa kotisohvalta käsin.


Porin taidemuseo on julkaissut verkkosivuillaan valikoiman kuunneltavia aineistoja, jotka johdattavat kuuntelijoita taidemuseon näyttelyihin ja tapaamaan kiinnostavia vieraita. Uusi Taiteen ääni -podcast avaa ohjelmasarjan, jossa puhutaan taiteesta ja tavataan mielenkiintoisia vieraita. Ensimmäisissä lähetyksissä pureudutaan Noormarkun Käsityöt -näyttelyyn. Maire Gullichsenin ja muotoilija Bertel Gardbergin vuonna 1961 perustaman taideteollisuusyrityksen vaiheista ja tuotannosta ovat kertomassa Porin taidemuseon tutkimuspalveluiden intendentti Anni Saisto, projektitutkija Sanna Oikarinen ja designkeräilijä Marko Jylli. Podcastin jaksot ovat kuunneltavissa myös Spotifyssa.


Taidemuseon kesänäyttelyssä Tahto ja näkemys - Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelma 50 vuotta tutustutaan kokoelman keskeisiin taiteilijoihin, suomalaisen abstraktin taiteen ja värimaalauksen uranuurtajiin, kuten Unto Pusa, Outi Ikkala, Matti Kujasalo, Tor Arne ja Paul Osipow ja Mauno Hartman. Näyttelyn pääteemoista on koottu kuunneltava tietopaketti, joka sisältää taidehistorioitsija Asta Kihlmanin taiteilijaesittelyjä sekä kuvailutulkki Anu Aaltosen kuvailutulkkauksia näyttelyn teoksista. Kuvailutulkkauksen konsulttina ja koekuuntelijana on toiminut kirjallisuudentutkija Jarkko Lauri, joka on itse näkövammainen.


Haluamme tehdä Porin taidemuseon sisältöjä saavutettavimmiksi. Kuvailutulkki kuvailee ja välittää sanallisesti visuaalisia ilmiöitä näkövammaisille, mutta kuvailutulkkaus palvelee myös näkeviä. Se herättelee katsojaa näkemään asioita, mitä ei ehkä muuten huomaisi, sanoo pedagogisten palveluiden intendentti Mirja Ramstedt-Salonen.


Nyt voit myös kuunnella, miltä Porin taidemuseo näyttää. Kuvailutulkki Anu Aaltosen tilakuvailu ohjaa saapumaan taidemuseoon ja sen vaikuttavaan, isoon näyttelyhalliin, joka valmistui vuonna 1981 arkkitehtitoimisto Arkkitehdit Ky Kristian Gullichsenin johdolla.


Taiteen ääni -podcast, taiteilijaesittelyt ja kuvailutulkkaukset ovat kuunneltavissa Porin taidemuseon verkkosivuilla: http://www.poriartmuseum.fi/fin/kuuntele/index.php


Lisätietoja:

Mirja Ramstedt-Salonen, mirja.ramstedt-salonen at pori.fi<mailto:mirja.ramstedt-salonen at pori.fi>, puh. 044 701 1119, Intendentti, pedagogiset palvelut

Minerva Koski, minerva.koski at pori.fi<mailto:minerva.koski at pori.fi>, puh. 044 701 1859, amanuenssi (sijainen), pedagogiset palvelut


_____
Mirja Ramstedt-Salonen
Intendentti, pedagogiset palvelut / Head of Education
Porin taidemuseo/ Pori Art Museum
Porin kaupunki/sivistystoimiala/kulttuuriyksikkö / City of Pori
Add. Eteläranta, 28100 Pori, Finland
+358 44 701 1119
mirja.ramstedt-salonen at pori.fi
facebook.com/Porin-taidemuseo-Pori-Art-Museum
instagram.com/poriartmuseum/
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta