[Nayttelyposti] Museoviraston Kuvakokoelmat: monikulttuurisia verkkonäyttelyitä

Sillanpää, Suvi suvi.sillanpaa at museovirasto.fi
La 31.Heinä. 19:33:04 EEST 2021


Museoviraston Kuvakokoelmat: monikulttuurisia verkkonäyttelyitä

Mitä ruokaperinteet, vuodenajat tai kotiseutu merkitsevät meille ja miten niihin liittyvät perinteet säilyvät tai muuttuvat? Museoviraston Kuvakokoelmat on tehnyt vuosina 2020-2021 yhteistyötä venäjänkielisten ryhmien kanssa, jotka ovat toteuttaneet kaksi verkkonäyttelyä kertoen kulttuurien kohtaamisesta, muistoista sekä perinteiden muutoksesta ja säilyttämisestä.

TEEHETKI
"Mitä syömme ja miksi? Miten erilaisiin yhteisöihin kuuluminen muokkaa makumieltymyksiämme? Mikä muuttuu toiseen maahan muuttaessa? Miten perinteet säilyvät tai muuttuvat? Mitä asioita halutaan jakaa uusien ystävien tai naapurien kanssa?"

Teehetki-projektin verkkonäyttely yhdistelee Museoviraston Kuvakokoelmien ja projektin osallistujien valokuvia ja kertoo Suomessa asuvien venäjänkielisten muistoja lapsuudesta, eri kulttuurien ruokaperinteistä ja uusista sekä vanhoista, tutuista mauista.
Lue lisää ja tutustu verkkonäyttelyyn suomeksi ja venäjäksi: www.teehetki.fi<http://www.teehetki.fi>

PLUS / MIINUS TALVI
"Suuret muutokset auttavat meitä ymmärtämään itseämme ja omaa identiteettiämme paremmin. Talvi 2019-2020 päättyi ehtimättä alkaa ja tunne tutun maailman katoamisesta yhdisti meitä pohjoiseurooppalaisia. Halusimme projektin avulla käsitellä muistoiksi muuttunutta talvea: hiihtämistä, lumiukkoja, lumen narinaa. Koronavirusepidemian myötä projekti sai kuitenkin uusia merkityksiä muutoksen tunteen yhdistäessä nyt meitä kaikkia maailmanlaajuisesti."

Plus/Miinus Talvi -projektin verkkogalleria kertoo pohjoisen talven muutoksesta sekä korona-ajan havainnoista kuvin ja tarinoin.
Lue lisää ja tutustu verkkogalleriaan suomeksi ja venäjäksi: www.plusmiinustalvi.com<http://www.plusmiinustalvi.com>


Projektit on toteutettu osana Museoviraston ja Cultura-säätiön yhteistyötä EU:n Horizon 2020-ohjelman rahoittamassa CultureLabs-hankkeessa (avustussopimus 770158). Lisätietoa CultureLabs-hankkeesta: https://culture-labs.eu/Suvi Sillanpää

Suunnittelija
CultureLabs-hanke
Arkisto- ja tietopalvelut / Kuvakokoelmat
Museovirasto
p. 0295 33 6130
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta