[Nayttelyposti] Keskisuomalaisen nykytaiteen katsaus Saarijärvellä

Eeva-Liisa Taivassalo Eeva-Liisa.Taivassalo at museoliitto.fi
Ma 15.Helmi. 08:44:55 EET 2021


Aurinkoista kevättä Saarijärveltä!


Matkalla maan keskipisteeseen on joka viides vuosi järjestettävä keskisuomalaisen nykytaiteen katsaus. Tällä kertaa näyttely tutkii paikkaa – kuulumista ja ulkopuolisuutta. Näyttelyssä panostetaan alueellisten ja valtakunnallisten rajojen vaalimisen sijaan avoimuuteen, minkä vuoksi taiteilijahaku on ollut avoinna niin keskisuomalaisille, suomalaisille kuin ulkomaalaisillekin taiteilijoille. Saarijärvellä nähdään monipuolinen joukko taiteilijoita eri puolilta Suomea ja maailmaa, yhteisenä nimittäjänä joko yhteys Keski-Suomeen tai halu luoda yhteys maakuntaan.

Näyttelyssä nähdään installaatiota, videotaidetta, veistoksia, seinätekstiilejä, piirroksia ja maalauksia 14 taiteilijalta tai taiteilijaparilta. Mukana ovat Duncan Butt Juvonen, Laura Dahlberg, Taija Goldblatt, Hana Lee Erdman & Louise Dahl, Meri Hietala & Antti Ahonen, Pasi Eerik Karjula, Anne Lehtelä, Petra Lindholm, Maija Ojanen, Anna Ruth, Jukka Silokunnas, Anders Smebye & Vikram Uchida-Khanna, Toûa Toûa ja Ilkka Virtanen. Tapperien Juholan Galleria Jarskassa oli kesällä 2020 esillä Jussi Järvisen teoksia.



Näyttelyn on kuratoinut ruotsalais-suomalainen kuraattori Rickard Borgström. Näyttelyn tuottavat Jyväskylän taidemuseo, Keuruun museo, Saarijärven museo ja Jyväskylän Taiteilijaseura. Näyttely järjestetään Jyväskylän taidemuseossa, Saarijärven museossa, Keuruun museossa sekä Galleria Jarskassa Saarijärvellä. Kussakin museossa on näytteillä oma kokonaisuutensa.



Saarijärven museon ystävät ry<https://samunystavat.fi/> on tukenut museon näyttelyitä ja tapahtumia.



Lisätietoa:


https://matkallamaankeskipisteeseen.fi/
https://www.saarijarvi.fi/museo/nayttelyohjelma




Saarijärven museo

Herajärventie 2
43100 Saarijärvi

Avoinna ke–su 12–17



www.saarijarvi.fi/museo<http://www.saarijarvi.fi/museo>
https://www.facebook.com/saarijarvenmuseo
https://www.instagram.com/saarijarvenmuseo/






Ystävällisin terveisin

Janne Timperi
museotyöntekijä
Saarijärven museo
044 459 8413
janne.timperi at saarijarvi.fi<mailto:janne.timperi at saarijarvi.fi>



viestin välitti
Eeva-Liisa Taivassalo
Suomen museoliitto



Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta