[Nayttelyposti] Frozen Gardens Kemin taidemuseossa 27.8. - 5.11.2021

Tanja Kavasvuo tanja.kavasvuo at kemi.fi
Ma 30.Elo. 10:21:48 EEST 2021


Kemin taidemuseon syksyn 2021 ensimmäisessä näyttelyssä on esillä Eija Timosen valokuvia ja Jaana Erkkilän grafiikan teoksia.

Eija Timosen jääaiheisissa valokuvissa tarkastellaan kysymystä näkemisestä ja sen kohteesta, mikä on valon heijastuksen tuottamaa illuusiota ja mikä konkreettista. Teoksissa kohtaavat inhimillinen ja muu elollinen maailma.

Jaana Erkkilän tilaan levittäytyvissä grafiikan vedoksissa ja teksteissä kohtaavat kuvalliset tarinat usean vuosikymmenen ajalta. Teokset syntyvät hitaasti, ajan heittäessä harsonsa puupiirroslaattojen ylle luoden tilaa uudelle dialogille. Vedokset levittäytyvät tilaan ja yksittäisistä kuvista rakentuu huonetilan haltuunsa ottavia installaatioita.

Jaana Erkkilä on taidegraafikko, joka toimii Taideyliopiston vararehtorina ja on Lapin yliopiston kuvataiteen professori. Taiteessaan Erkkilä käsittelee elämän metafyysisiä ulottuvuuksia tehden visuaalisia viittauksia niin nykytaiteen kuin kansantaiteenkin kuvastoon. Puutarhoilla on näkyvä rooli
hänen töittensä ympäristöissä.

Eija Timonen on mediatieteen professori Lapin yliopistossa ja dosentti Aalto-yliopistossa. Hän on vuosia kuvannut jäätä niin talvella luonnonjäätä kuin kesällä studiomaisissa olosuhteissa. Jäätä eri olomuodoissaan kuvaten Timonen luo ajallisia ja tilallisia näkymiä, joissa mikroskooppinen maailma laajenee kosmologiseksi maisemaksi.

Tanja Kavasvuo
vt.museotoimenjohtaja

+358403576991
tanja.kavasvuo at kemi.fi<mailto:tanja.kavasvuo at kemi.fi>


Kemin kaupunki
Kemin taidemuseo/Kemi Art Museum
Hyvinvointitoimiala, Vapaa-aikapalvelut
Marina Takalon katu 3
FIN-94100Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta