[Nayttelyposti] Etsimme taiteilija Mikko Valtosen tuotantoa ja häneen liittyviä muistoja

Louni Marja marja.louni at kuopio.fi
To 12.Elo. 13:38:30 EEST 2021


Kuvataiteilija Mikko Valtosen (1968-2019) persoona ja taide on tehnyt unohtumattoman vaikutuksen moniin ihmisiin. Lapinlahdella asuneen taiteilijan kuolemasta tulee tänään torstaina 12.8. kuluneeksi kaksi vuotta.



Valtoselle kuvataide oli elinehto, olennainen osa hänen elämäänsä ja persoonaansa. Teoksissa esiintyvien hahmojen pehmeät muodot, iloiset värit, pelkistetty ilmaisu ja huumori tekivät taiteilijan tuotannosta lohdullista ja koskettavaa, vaikka taiteilija käsitteli niissä ajoittain omaan elämäänsä liittyviä traagisia piirteitä. Mikko Valtonen muistetaan myös sarjakuvistaan, joita hän elämänsä aikana julkaisi paljon omakustanteina.


Mikko Valtosen näyttelyä valmistellaan yhteistyössä taiteilijan sisaren Anni Valtosen kanssa. Näyttely nähdään Kuopion taidemuseossa kesällä 2022. Perikunnan omistuksessa ja julkisissa kokoelmissa olevien teosten lisäksi näyttelyyn kootaan teoksia yksityisiltä omistajilta.



Lisäksi keräämme Valtosen elämään liittyvää muistitietoa. Pyydämme henkilöitä, jotka ovat valmiita jakamaan taiteilija Mikko Valtoseen liittyviä muistoja tai omistavat hänen teoksiaan, ottamaan yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen mikkovaltosennayttely at gmail.com<mailto:mikkovaltosennayttely at gmail.com>.



Marja Louni
Intendentti / Chief Curator
Kuopion kaupunki / Kuopion taidemuseo / Kuopio Art Museum
Kauppakatu 35, 70100 Kuopio
044 718 2639, marja.louni(at)kuopio.fi
www.kuopiontaidemuseo.fi<http://www.kuopiontaidemuseo.fi/>
www.kuopio.fi<http://www.kuopio.fi/>
--------------------------------------------------------
Hyvän elämän pääkaupunki
Terveyttä, elinvoimaa ja arjen rikkautta
--------------------------------------------------------



Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta