[Nayttelyposti] Lapin kullanmurut

Eeva-Liisa Taivassalo Eeva-Liisa.Taivassalo at museoliitto.fi
Ke 9.Syys. 09:32:13 EEST 2020


Lapin kullanmurut tukee nuoria pohjoisia kuvataiteilijoita pohjoisessa

Aineen taidemuseo Torniossa on valittu Jenny ja Antti Wihurin rahaston alueelliseksi kummimuseoksi ja toteuttaa vuosina 2020-2021 Lapin kullanmurut taiteilijaresidenssi- ja näyttelyhankkeen. Hanke on alkanut syyskuussa 2020 ja jatkuu kesäkuuhun 2021 saakka.
Lapin kullanmurut esittelee kuusi nuorta kuvataiteilijaa, joista jokainen vuorollaan asuu Aineen taidemuseon vieressä sijaitsevassa viehättävässä Viippola-residenssissä. Residenssijakson päätteeksi kukin taiteilija pitää yksityisnäyttelyn. Lapin kullanmurut levittäytyy museoseinien ulkopuolelle sillä näyttelyitä järjestetään ympäri Torniota. Näyttelyiden tarkoituksena on myös elävöittää kaupunkikulttuuria. Kesällä 2021 Aineen taidemuseossa esitellään kaikki hankkeen kuusi taiteilijaa yhteisnäyttelyssä.
Lapin kullanmurut haluaa tukea nuoria kuvataiteilijoita työskentelemään pohjoisessa sekä kehittää vuorovaikutusta taiteilijan ja taidemuseon välillä. Tämän vuorovaikutuksen toivotaan kantavan pitkälle taiteilijan omalla uralla. Samalla taiteilija tutustutetaan taidemuseotyöhön ja käytänteisiin.
“Tiedonvälityksen lisäksi tavoitteena on olla mukana yhteisössä vaikuttamassa sen asenteisiin ja arvoihin”, sanoo museonjohtaja Katriina Pietilä-Juntura.
Origameihin erikoistunut Juho Könkkölä

Ensimmäisenä residenssivieraana syyskuun ajan Torniossa on origameihin erikoistunut Juho Könkkölä (s.1997). Könkkölä on asunut ja opiskellut Torniossa Lapin ammattikorkeakoulussa vuosina 2017-2020 , josta hän on valmistunut kuvataiteilijaksi. Könkkölä on harrastanut origamien tekoa jo lapsuudestaan. Juuri ennen Tornion residenssiin saapumistaan, Juho Könkkölän taideteokset olivat osa Amos Rexin ryhmänäyttelyä Generation 2020 Helsingissä.Lapin kullanmurut Juho Könkkölä

Näyttely 1.10. - 25.10.2020 Galleria Tila

Hallituskatu 14

95400 Tornio


Lapin kullanmurut
Juho Könkkölä
Mira Kankaanranta
Ristomatti Myllylahti
Johannes Heikkilä
Milla Aska )
Noora Ylipieti


Lisätietoja:
Tuottaja, Amanda Hakoköngäs, amanda.hakokongas at tornio.fi<mailto:amanda.hakokongas at tornio.fi>, +358 (0)50 597 1189
Aineen taidemuseon johtaja, Katriina Pietilä-Juntura, katriina.pietila-juntura at tornio.fi<mailto:katriina.pietila-juntura at tornio.fi>
+358 (0)40 554 9645Aineen taidemuseo | The Aine Art Museum

Torikatu 2, FI-95400 Tornio

www.tornio.fi/aine
www.merilapinmuseot.fi/aineen-taidemuseo

www.facebook.com/aineentaidemuseo
www.instagram.com/aineentaidemuseo


viestin välitti
Eeva-Liisa Taivassalo
Suomen museoliitto


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta