[Nayttelyposti] WAM:issa avautuu Rosa Barban soolonäyttely

Eeva-Liisa Taivassalo Eeva-Liisa.Taivassalo at museoliitto.fi
To 1.Marras. 14:01:29 EEST 2020


ROSA BARBA
Touched By The Same Breath Of Air
WAM 9.10.2020–10.1.2021

Rosa Barban (s. 1972, Agrigento, Italia) ensimmäinen soolonäyttely Suomessa avautuu WAMin päänäyttelytiloissa 9. lokakuuta. Touched By The Same Breath Of Air* -nimisessä näyttelyssä on esillä filmi- ja videoinstallaatioita, veistoksia sekä installaatioita. Keskeisenä teoksena näyttelyssä on koko WAMin veistossalin täyttävä installaatio Blind Volumes (2016).

Rosa Barba yhdistelee teoksissaan aineettomuutta ja materiaalisuutta. Aineettomuudesta huolimatta niissä korostuu tilallisuus ja voimakas fyysinen läsnäolo. Alun perin elokuva-alan koulutuksen saanut Barba käyttää teostensa materiaalina usein filmiä, vanhoja elokuvaprojektoreita sekä tekstejä. Teosten aiheet löytyvät arkistoista, museoiden kokoelmista ja arkistoista, tähtitieteestä, arkkitehtuurista tai maisemakuvauksesta. Teokset käsittelevät mm. ihmisen suhdetta omaan ympäristöön ja luontoon sekä sitä miten luokittelemme asioita. Teoksissa on usein viittauksia avantgarde-elokuviin ja spekulatiiviseen fiktioon.

Barban mediana on ennen kaikkea elokuva, mutta hän työskentelee videon ja filmin ohella installaatioiden ja veistosten sekä teosten kanssa rinnakkain julkaistujen kirjojen parissa. Barba itse korostaa filmiä fyysisenä objektina sekä analogisen teknologian merkitystä digitaalisella aikakaudella.

Rosa Barba on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä ympäri maailmaa ja hänen teoksiaan on ollut mukana useissa kansainvälisissä nykytaiteen katselmuksissa ja festivaaleilla. Barba on voittanut useita arvostettuja kuvataidepalkintoja sekä mm. osallistunut kolmasti Venetsian biennaaliin. Barba asuu ja työskentelee Berliinissä.

Näyttelyn on kuratoinut näyttelykuraattori Jonni Saloluoma.

*Saman henkäyksen koskettama

Näyttelyopastukset
suomeksi sunnuntaisin klo 14
ruotsiksi 25.10., 29.11. ja  27.12.2020  klo 15 sekä 10.1.2021 klo 15.

Lisätiedot
Jonni Saloluoma, näyttelykuraattori
puh. 040 861 1637, jonni.saloluoma at turku.fi<mailto:jonni.saloluoma at turku.fi>
Turun museokeskus, Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala_____________________
Hanna-Sanni Lähdeniemi
viestintäsuunnittelija
Turun museokeskus | Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

044 907 2911
hanna-sanni.lahdeniemi at turku.fi<mailto:hanna-sanni.lahdeniemi at turku.fi>
turku.fi/museo<http://www.turku.fi/museo>viestin välitti
Eeva-Liisa Taivassalo
Suomen museoliittoi


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta