[Nayttelyposti] Kuopion taidemuseon aineistot avautuvat Finnassa

Louni Marja marja.louni at kuopio.fi
To 19.Loka. 09:45:17 EET 2020


Suomen museoiden kokoelmissa on miljoonia valokuvia, esineitä ja taideteoksia, jotka ovat yhteistä kulttuuriperintöämme. Kansalliskirjaston ylläpitämän Finna-palvelun kautta museoiden aineistot avautuvat kaikkien saataville. Kuopion taidemuseoon avannut kokoelmiaan Finnassa 93 teoksen valikoimalla. Kuopion taidemuseon ja kaupungin kokoelmien lisäksi esillä on teoksia Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistyksen, Leonardo Da Vilhun, Osk. Huttusen ja Walter Wahlin kokoelmasta sekä valikoima Kuopion julkista taidetta. 

 

Finna-palvelun käyttöönoton yhteydessä Kuopion taidemuseo liittyi Suomen museoliiton ja Kuvasto ry:n sopimukseen, joka mahdollistaa myös kokoelmiin kuuluvan nykytaiteen esittelyn. Nyt julkaistu valikoima painottuu julkiseen taiteeseen ja vanhempaan kuvataiteeseen. Jatkossa Finnaan avataan enemmän myös nykytaidetta Kuopion taidemuseon kokoelmista. 

 

Finna on koti Suomen kulttuuri- ja tiedeaineistoille. Finna.fi kokoaa satojen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistot yhteen osoitteeseen, jossa niiden äärelle pääsee helposti ja nopeasti. Lisäksi Finna kehittää yhdessä asiakasorganisaatioidensa kanssa ilmaista alustaa, jolla eri toimijat voivat luoda oman sähköisen hakupalvelun tai esimerkiksi verkkokirjaston.Lisätietoja:
Marja Louni
vs. Museonjohtaja, Kuopion taidemuseo / Director of Kuopio Art Museum
Kuopion kaupunki / Kuopion taidemuseo / Kuopio Art Museum
Kauppakatu 35, 70100 Kuopio
044 718 2639, marja.louni(at)kuopio.fi
www.kuopiontaidemuseo.fi<http://www.kuopiontaidemuseo.fi/>
www.kuopio.fi<http://www.kuopio.fi/>
--------------------------------------------------------
Hyvän elämän pääkaupunki
Terveyttä, elinvoimaa ja arjen rikkautta
--------------------------------------------------------Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta