[Nayttelyposti] Seela Sella, Esko Roine, Essi Luttinen ja muita nimekkäitä esiintyjiä Postimuseossa keväällä

Helena Pärssinen helena.parssinen at postimuseo.fi
Pe 7.Helmi. 15:49:14 EET 2020


Postimuseossa avautuu Unohtumattomia kirjeitä Suomesta -näyttely 14.2. Liki vuoden kestävä näyttely esittelee sekä tavallisten että tunnettujen suomalaisten kirjoittamia inhimillisiä, erilaisia tunteita täynnä olevia kirjeitä.
Näyttelyyn liittyy runsaasti erilaisia tapahtumia, Kirjeklubeilla luetaan ja keskustellaan erilaisista kirjeistä. Museo toivoo myös yleisön tuovan omia kirjeitään joko luettavaksi tai niitä voi halutessaan itse lukea. Näyttelyyn liittyy myös teatteri- ja musiikkiesityksiä sekä luentoja.
Volter ja Hilja – ovat sanasi niin kuin valoa minulle – musiikillinen esitys Vapriikissa.
Torstaina 12.3. klo 18.30 Kirjallinen konsertti vie kuulijansa kirjailija Volter Kilven ja hänen puolisonsa Hiljan (o.s. Vanhakartano) avioliittoa edeltävän kirjeenvaihdon vahvaan ja rakkaudentäyteiseen maailmaan. Konsertti kokoaa yhdeksi tarinaksi Volterin ja Hiljan seurustelu- ja kihlausajan kiihkeät vaiheet 1900-luvun alun Suomessa. Kirjeiden katkelmat kertovat parin yhdessä kokemista tunteiden myllerryksistä, ihastuksen kasvamisesta syväksi kiintymiseksi ja Hiljan kotiväen rakkauden tielle asettamista esteistä. Konsertissa kuullaan rakkaita klassikkosävelmiä, jotka on valittu värittämään kirjeenvaihdon lepattavia tunnelmia.
Laura Kokko, viulu & kerronta
Essi Luttinen, laulu & Hiljan ääni
Petri Haapasalo, piano & Volterin ääni
Kesto 60 min, ei väliaikaa. Paikka: Vapriikin ravintola Valssi. Liput ennakkoon Tiketistä<https://www.tiketti.fi/volter-ja-hilja-postimuseo-museokeskus-vapriikki-tampere-lippuja/65597> 18€ (sis. toimituskulut) tai tuntia ennen ovelta 20€.
Merkitykselliset kirjeet: Seela Sella ja Esko Roine. Esitykset Vapriikissa ja Korjaamolla Helsingissä

Tiistaina 21.4. ja keskiviikkona 22.4. klo 18.30 Merkitykselliset kirjeet -esitys Vapriikissa ja Ti 28.4. klo 19 Kulttuuritehdas Korjaamo, Töölönkatu 51 A–B, Helsinki.

Näyttelijät Seela Sella ja Esko Roine lukevat suomalaisille merkityksellisiä, tunteita täynnä olevia kirjeitä aiheeseen sopivan musiikin lomassa. Musiikista vastaavat nuoret taitavat muusikot: Eeva Rajakangas (laulu), Pessi Jouste (viulu) ja Mikko Antila (vibrafoni).

Liput ennakkoon Tiketistä 18€ (sis. toimituskulut) tai tuntia ennen ovelta 20€. Kesto noin 60 min.Liput ennakkoon Tiketistä Vapriikkiin Tampereelle<https://www.tiketti.fi/merkitykselliset-kirjeet-postimuseo-museokeskus-vapriikki-lippuja/65594>Liput ennakkoon Korjaamolle Helsinkiin<https://www.tiketti.fi/merkitykselliset-kirjeet-kulttuuritehdas-korjaamo-kulmasali-lippuja/66366> (lippuja ei enää kovin paljon saatavilla)Katso koko Postimuseon näyttely- ja tapahtumaohjelma<https://www.postimuseo.fi/images/dokumentit/materiaalipankki/media/nayttely_ja_tapahtumakalenteri_2020.pdf>Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta