[Nayttelyposti] Seurasaari Soi! virtuaalisena 20.-26.8.2020

Riikka Vilén riikka.vilen at seurasaarisaatio.fi
Ke 19.Elo. 13:38:12 EEST 2020


Seurasaari Soi! virtuaalisena 20.-26.8.2020

Seurasaaren Isännän talosta lähetetään kolme livestriimattua esitystä, joita voi seurata YouTuben välityksellä. Paikan päälle ei oteta yleisöä, mutta jokaisen konsertin jälkeen yleisö voi keskustella esiintyjien kanssa internetin välityksellä.

Konserteissa kuullaan haitaritaiteilija Teija Nikua, Anna-Maria Toivosen tarinankerrontaa sekä Pauanne-yhtyettä. Tapahtuman aloittaa Viro-piknik yhteislaulutilaisuus (paikan päällä).

Ohjelma:

20.8. klo 17.00 Viro-piknik yhteislaulutilaisuus. Piknikpaikka sijaitsee Suomen ja Viron tammien luona Seurasaaren Kruunu-ravintolan lähellä. Piknikillä noudatetaan voimassa olevaa epidemiatilanteeseen liittyvää ohjeistusta.

Livestriimatut konsertit Isännän talosta:

22.8. klo 19.00 Teija Niku: Hetkessä

Teija Niku on haitaritaiteilija, jonka erityisosaamista ovat pohjoismainen ja balkanilainen kansanmusiikki. Nikua on luonnehdittu loistavan melodiantajun omistavaksi säveltäjäksi ja kekseliääksi sovittajaksi, jonka laulava ja teeskentelemätön soittotyyli nousee teknisen suorittamisen yläpuolelle.

23.8. klo 19.00 Anna-Maria Toivonen: Merestänousijaneito

Tarinankerrontaesitys Merestänousijaneito pohjaa mm. Vienasta kerättyihin versioihin sadusta, joka laittaa pohtimaan meissä jokaisessa olevia varjoja sekä ihmisen kasvua ja kotoa irtaantumista. Tarinassa esiintyy mm. kaikista kamalista naisista kamalin nainen, Syöjätär!

Anna-Maria Toivonen on turkulainen kansanperinteiden ehtymättömästä lähteestä ammentava tarinankertoja ja kansanlaulaja. 

26.8. klo 19.00 Pauanne

Pauanne keinuttaa kuulijansa matkalle, jossa musiikin aikakaudet sulautuvat luonnollisesti toisiinsa. Viime vuosisadan alkupuolella tallennetut arkistonauhat vievät kuulijan äänimaisemaan, joka on koruton, arkinen mutta samalla lohduttava. Viulu, Hammond-urut sekä erilaiset akustiset ja elektroniset lyömäsoittimet luovat osaltaan ajattoman tunnelman. Pauanne puhuu kansanmusiikin kieltä modernilla aksentilla siten, että traditio taipuu meidän vuosituhannen ihmisten ymmärrettäväksi.  

Kukka Lehto - viulu, koskettimet, arkistonauhat, Tero Pennanen - Hammond B3 -urut, koskettimet, Janne Haavisto - rummut ja perkussiot

Tapahtuman YouTubelinkki: https://www.youtube.com/channel/UCNHeUxWDCuUH-yg6DsCCXgA?view_as=subscriber <https://www.youtube.com/channel/UCNHeUxWDCuUH-yg6DsCCXgA?view_as=subscriber>
Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1460899440923707/ <https://www.facebook.com/events/1460899440923707/>
Lisätietoja tapahtumasta: https://www.seurasaarisaatio.fi/tapahtumat/ <https://www.seurasaarisaatio.fi/tapahtumat/>
Riikka Vilén
Assistentti
Seurasaarisäätiö
Huvila 3, Seurasaari
00250 Helsinki
p. 040 649 3040
riikka.vilen(at)seurasaarisaatio.fi
www.seurasaarisaatio.fiLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta