[Nayttelyposti] Designarkiston monet muodot -juhlanäyttely

Sari Muinonen sari.muinonen at elka.fi
Ke 12.Elo. 12:04:00 EEST 2020


Suomalaisen muotoilun ja suunnittelun erikoisarkisto Designarkisto juhlistaa 10-vuotista taivaltaan vuonna 2020. Juhlavuoden kunniaksi Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkistossa on avautunut Designarkiston monet muodot -näyttely, joka esittelee Designarkiston aineistoja monipuolisesti eri muotoilualoilta. Nämä ainutlaatuiset muotoilijoiden suunnittelutyöt ovat nyt ensimmäistä kertaa laaja-alaisesti yleisön nähtävillä.

Designarkiston juhlanäyttelyssä on esillä suomalaista designia graafisesta suunnittelusta teolliseen muotoiluun sekä vaatesuunnittelusta sisustusarkkitehtuuriin. Näyttely rakentuu tarinoiden ympärille, ja jokaisen esillä olevan suunnittelutyön yhteydessä kerrotaan sen syntyhistoriaan liittyvä tarina. Näiden taustatarinoiden kautta näyttelyaineistot heräävät eloon uudella tavalla.

Näyttelyssä on esillä suunnittelutyön eri vaiheisiin liittyviä alkuperäisiä aineistoja, kuten piirustuksia ja julisteita sekä pienoismalleja ja prototyyppejä. Näyttelyyn ei ole valittu ainoastaan muotoilun menestystarinoita, vaan esillä on myös ennennäkemättömiä tuotteita, jotka eivät syystä tai toisesta koskaan päätyneet tuotantoon saakka.

Designarkiston monet muodot -näyttely on avoinna yleisölle Mikkelissä Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkistossa, osoitteessa Tutkijantie 7, arkipäivisin klo 8.00-16.00 vuoden 2020 loppuun asti. Ryhmille tilauksesta myös muina aikoina.

Lisätietoja:
Sari Muinonen
tietopalvelusihteeri, Designarkisto
sari.muinonen at elka.fi
044 321 3424

Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkisto
Tutkijantie 7, 50100 Mikkeli
www.elka.fi/designarkisto
www.facebook.com/designarkisto
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta