[Nayttelyposti] Rauman taidemuseolla kaksi poikkeustilaa käsittelevää verkkonäyttelyä

Monto-Kokkonen Pauliina Pauliina.Kokkonen at rauma.fi
Ti 21.Huhti. 10:11:48 EEST 2020


Rauman taidemuseo on avannut kaksi poikkeustilaa käsittelevää verkkonäyttelyä: esillä Hanneriina Moisseisen ja Hanna Koikkalaisen Poikkeustila 1939-1944 sekä taidekasvatusopiskelijoiden reaktio koronaepidemiaan
Rauman taidemuseo on tuonut verkkoon koronaepidemian vuoksi suljetut kevätnäyttelynsä Hanneriina Moisseisen Kannas ja Hanna Koikkalaisen Lakkautettu kylä. Verkkonäyttely sai nimen Poikkeustila 1939 -1944 näyttelyiden yhteisen teeman vuoksi: ne käsittelevät Suomen edellistä poikkeustilaa, Suomen sotia ja evakkohistoriaa arkistoja ja muistitietoa hyödyntäen. Näyttelyissä äänen saavat naiset, lapset ja sodassa haavoittuneet sotilaat, kotitalot, puut ja eläimet. Ne kiinnittävät huomion arkiseen huolenpitoon ja muistuttavat ihmisen poikkeuksellisesta kyvystä selviytyä.
Näyttelyn nettisivu on: www.poikkeustila-39-44.fi<http://www.poikkeustila-39-44.fi>

MUUTTO - taidekasvatus evakossa on Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen kuvataiteen sivuaineopiskelijoiden häkellyttävä reaktio koronaepidemiaan. Taidekasvatusnäyttelyn piti alunperin avautua Rauman taidemuseossa huhtikuussa ja heijastella kevään evakkonäyttelyjen teemoja, mutta todellisuus yllätti kaikki. "Teema muuttui lihaksi", kuten OKL:n opettaja Maija Esko totesi opiskelijoille. Opiskelijoiden keskeneräiset teokset jäivät luokkahuoneisiin, kun kuvataide joutui evakkoon.
Verkkonäyttely löytyy osoitteesta https://www.raumantaidemuseo.fi/m-u-u-t-t-o-kuvataidekasvatus-evakossa/

Lisätietoja:
Heta Kaisto
museointendentti
Rauman taidemuseo
puh. 044 02241 54
heta.kaisto at rauma.fi<mailto:heta.kaisto at rauma.fi>
Sivistystoimiala, kulttuuri- ja museopalvelut / taidemuseo
Kuninkaankatu 37, 26100 RAUMA


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta