[Nayttelyposti] Virtuaalivierailu Pietarin Eremitaasin loistoon maksutta WAMissa

Myllylä Dunja dunja.myllyla at turku.fi
To 21.Loka. 12:20:09 EET 2019


Eremitaasi - Virtuaalivierailu Pietarin Eremitaasin loistoon
20.11.-19.12.2019
Eremitaasin tuottama virtuaalikokemus on saapunut Turkuun. Wäinö Aaltosen museossa pääsee tutustumaan yhteen maailman suurimmista museoista matkustamatta Pietariin, ja vieläpä maksutta. Uusinta virtuaaliteknologiaa hyödyntävässä näyttelyssä taideteosten yksityiskohtia voi tarkastella lähietäisyydeltä jopa paljasta silmää tarkemmin.

WAMissa esillä olevassa näyttelyssä kävijät pääsevät virtuaalilasien avulla tutustumaan Muinaisen maalaustaiteen galleriaan, joka on yksi museon 542 salista. Eremitaasin Muinaisen maalaustaiteen galleriassa on esillä uusklassisen veistotaiteen kokoelma, joka sisältää muun muassa Antonio Canovan teoksia 1700-luvun lopulta. Valkoisena hohtavien marmoriveistosten taustana toimivat 86 antiikin taide-elämää kuvaavaa vahamaalausta sekä holvien ja seinäpintojen rikkaat ornamenttikuviot.

Eremitaasi on tuottanut virtuaalikokemuksen yhteistyössä venäläisen elektroniikka-alan suuryrityksen CROC:n kanssa. Tila on 3d-mallinnettu äärimmäisen huolellisesti fotogrammetrialla. Näyttelyssä käytettävät VR-1-lasit ovat suomalaisen VR-alan edelläkävijän, Varjon, kehittämät.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.
www.wam.fi

Lisätiedot:
Anna Perälä, projektitutkija
puh. 040 625 5800, anna.perala at turku.fi
Turun museokeskus, Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta