[Nayttelyposti] Kuvataideviikot XTRA täydentää tapahtumillaan Mäntän taidetarjontaa

Tiedottaja Mäntän kuvataideviikot tiedottaja at kuvataideviikot.fi
Ma 20.toukokuu. 10:30:45 EEST 2019


Kuvataideviikot XTRA tuo lisämaustetta Mäntän kuvataideviikkojen tarjontaan
Kuvataideviikot XTRA syventää tapahtumillaan ensi kesän Mäntän kuvataideviikkojen teemoja ja näyttelykokemusta. XXIV Mäntän kuvataideviikkojen oheisohjelmiston kautta pureudutaan niin ilmastonmuutosahdistukseen, biotaiteeseen, Mäntän teollisen maiseman tulevaisuuteen kuin saamelaisuuteenkin. XTRA:n tapahtumatarjonnasta löytyy muun muassa perinteisten kuraattorikierrosten lisäksi performansseja, taidemessu ja Ilmastoahdistusklubi. Luvassa on myös erikoisopastuksia, jolloin Pekilon näyttelyyn pääsee tutustumaan näyttelijä Kati Outisen tai feministivaikuttaja Saara Särmän johdolla. Myös juhannuspyhät voi viettää kuvataiteen parissa.

AVAJAISVIIKONLOPPU 15. – 16.6.2019

Mäntän kuvataideviikkojen avajaispäivänä yleisöllä on mahdollisuus pikaiseen kurkistukseen uuteen näyttelyyn klo 11.00 – 15.00. Sunnuntaina 16.6. nähdään Taiteilijaryhmä Kunstin ensimmäinen performanssi. Avajaisviikonlopun lisäksi ryhmä esiintyy Pekilolla myös 29.6. ja 31.8. Sunnuntaina on luvassa myös ensimmäinen Marja Helanderin kuraattorikierros klo 15.00 alkaen. Kuraattorikierroksia järjestetään kesän aikana vielä kolmesti.

TAIDEKAUPUNKI EI NUKU JUHANNUKSENAKAAN

Kuvataideviikkojen päänäyttelypaikka Pekilo on avoinna juhannusaattona ja juhannuspyhinä normaalisti klo 10.00 – 18.00 Pekilon juhannusaatosta pääsee nauttimaan myös etänä somessa Kuvataidejuhannuksen livelähetysten myötä. XTRA:n kesäkuu päättyy Ilmastoahdistusklubiin 29.6. Klubin ”terapeutteina” tavataan muun muassa ekoteologi Pauliina Kainulainen, näytelmäkirjailija Ilja Lehtinen sekä ilmastoaktivisti Eveliina Asikainen.

VIERAILEVAT OPPAAT & TUHAT MUOTOKUVAA NAISISTA

Pekilon näyttelyyn pääsee tutustumaan vierailevien oppaiden silmin. All male panel -ilmiön tunnetuksi tehnyt tutkija Saara Särmä saapuu oppaaksi 6.7. Samana päivänä Pekilossa voi tulla malliksi myös taiteilija Katriina Haikalan Social Portrait -projektiin, jonka tavoitteena on piirtää yhteensä tuhat muotokuvaa naisista. Näyttelijä Kati Outinen tekee vierailun näyttelyoppaana 3. elokuuta.

TAIDEMESSU, SUURI SAAME-PÄIVÄ JA RETKI ULKOTEOSTEN ÄÄRELLE

Elokuun alussa 4.8. Mäntän kirkossa voi osallistua taidemessuun. Suuressa Saame-päivässä 10.8. päästään saamen tehokurssille opettaja Ellen Pautamon johdolla ja professori Veli-Pekka Lehtola kertoo saamelaistaiteen noususta. Joenniemen Taavetinsaari ja sen luontoon sijoitetut teokset kutsuvat luokseen 24.8. Retken johdattajina ovat Stina Aletta Aikio, Tuomas Korkalo ja Sauli Miettunen. Mäntän kuvataideviikot päättyy 1.9., jolloin voi vielä kokea vihoviimeiseen kuraattorikierroksen.

Oheisohjelma tapahtuu suurimmaksi osaksi Pekilolla, ja siihen voi osallistua näyttelyn pääsymaksun hinnalla. Kuvataideviikot XTRA toteutetaan yhteistyössä Mänttä-Vilppulan kulttuuripalvelujen ja Autere-opiston kanssa.


Katso koko ohjelmisto: www.kuvataideviikot.fi/kuvataideviikot-xtra.htm [http://www.kuvataideviikot.fi/kuvataideviikot-xtra.htm]  

LISÄTIETOA

www.kuvataideviikot.fi [http://www.kuvataideviikot.fi]

www.twitter.com/kuvataideviikot
www.facebook.com/kuvataideviikot
www.instagram.com/kuvataideviikot


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta