[Nayttelyposti] Kun olisi siivet! -pienoisnäyttely Aholassa Venny Soldan-Brofeldtin kirjasta Kuinka on opittu lentämään

Ravea Tuomas tuomas.ravea at jarvenpaa.fi
To 9.toukokuu. 09:23:11 EEST 2019


Tervehdys täältä Järvenpään taidemuseosta!

Uusi näyttelymme Tuusulanjärven taiteilijayhteisön syntypaikassa Aholassa on nyt auki, joten tervetuloa:

Kun olisi siivet! -pienoisnäyttely Venny Soldan-Brofeldtin kirjasta Kuinka on opittu lentämään
Aholassa 2.5.-29.9.2019

"Kuinka ihanata mahtaakaan olla siellä puhtaassa, korkeassa ilmassa, jossa aurinko vapaasti paistaa ja silmä näkee yli maitten ja vetten! Kun olisi siivet!"

Kesän pienoisnäyttely Aholassa esittelee hyvin harvinaisen kuvataiteilija Venny Soldan-Brofeldtin kirjoittaman ilmailun historian Kuinka on opittu lentämään (1910). Kirja ilmestyi aikana, jolloin lentokoneiden aikakausi oli vasta alkanut. Teos oli ensimmäinen suomeksi kirjoitettu teos aiheesta. Kuvataiteilija kirjoittaa ilmailun historiasta ja pioneereista tarkasti, hauskasti ja siten, että aiheeseen perehtymätönkin pääsee kärryille ilmailun kiehtovasta maailmasta.

Miten on mahdollista, että ilmaa raskaampi lentokone nousee ilmaan?

Onko lentämisen salaisuus höyhenissä, sillä linnut osaavat lentää? Kirja syntyi Vennyn omasta sekä lasten halusta tietää enemmän lentämisestä. Kirja alkaa antiikin taruista etenee Leonardo da Vincin kokeiluihin propellien parissa, kuumailmapallon keksimiseen ja aina kirjoittamisajankohdan nykyhetkeen ja Wrightin veljesten lentoihin.

Näyttely avaa tämän tuntemattoman ja teoksen sivut sekä esittelee lentämisen historian vaiheita, konetyyppejä ja kirjan sisältöä. Näyttelystä löytyy pieni puuhapiste, jossa voi taitella ja koristella oman paperilennokkinsa tai kokeilla, miten lennokki lentää. Näyttelystä löytyy katsottavaa niin Vennyn taiteen ystäville, lapsille kuin ilmailusta kiinnostuneille.

Taiteilija Venny Soldan-Brofeldt tunnetaan myös Tuusulanjärven taiteilijayhteisön perustajana ja Juhani Ahon puolisona. Näyttely on esillä perheen kotitalossa Aholassa ja sen toteuttamisessa on avustanut Järvenpään Ilmailukerho r.y.

Näyttelyyn liittyy runsas ja monipuolinen oheisohjelma, jossa voi tutustua Finnairin naislentäjiin, lennokkien lennättämiseen, sekä itse teokseen syvemmin.

Avoinna: touko-syys ti-su 10-18, Sibeliuksenväylä 57, www.jarvenpaa.fi/ahola, 040-315 2213, ahola at jarvenpaa.fi . Oheisohjelma lisätietoja ja tiedotuskuvat: tuomas.ravea at jarvenpaa.fi ja Ahola ahola at jarvenpaa.fi

Ystävällisin terveisin,

Tuomas Ravea
-------------------------------------------------------------
TUOMAS RAVEA
Amanuenssi
Järvenpään taidemuseo, Ahola, Suviranta
JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI
Museopalvelut
Kirjastokatu 8, PL 41, 04401 Järvenpää
Vaihde (09) 27 191, Matkapuhelin 040-315 2836
tuomas.ravea at jarvenpaa.fi<mailto:tuomas.ravea at jarvenpaa.fi>
www.jarvenpaa.fi<http://www.jarvenpaa.fi/>


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta