[Nayttelyposti] Menopelileikki-erikoisnäyttely Suomen Lelumuseo Hevosenkengässä

Eeva-Liisa Taivassalo Eeva-Liisa.Taivassalo at museoliitto.fi
Ke 20.Maalis. 10:08:56 EET 2019


TIEDOTE 19.3.2019
Lelumuseo matkaa merille, ilmojen teille ja kaukomaille!
Menopelileikki-erikoisnäyttely Suomen Lelumuseo Hevosenkengässä 26.3.2019 – 7.3.2021
Lelumuseo Hevosenkenkä Espoon Näyttelykeskus WeeGeellä kutsuu kaikki mukaan matkanteon kiehtovaan maailmaan. Menopelileikki on täynnä vauhdin huumaa ja matkustamisen iloa! Näyttelyssä kerrotaan lelujen, pelien, valokuvien ja muiden lapsuuteen liittyvien liikenneaiheisten esineiden avulla liikenneleikeistä, liikennekasvatuksesta ja lasten matkustamisesta eri aikoina.
Seikkailu alkakoon! Lähde liikenteeseen ja kuvittele olevasi vaikkapa lennonjohtaja, merikapteeni tai konduktööri. Näyttely tarjoaa areenan pohtia yhdessä lapsen kanssa liikkumisen historiaa ja vastuullisuutta rennosti ja oivaltavasti. Koko perheen Menopelileikki-näyttely luo huimatmahdollisuudet leikkiin: leimaa lippusi, ylitä suojatie ja käy sisään liikenteen ihmeelliseen maailmaan! Voit laittaa leikiksi maalla, merellä ja ilmassa. Istahda rautatielaiturin penkille ja lähetä pienoisjuna matkaan. Astu laivaan, kirjoita pullopostia tai levähdä kansituolilla. Kiipeä lennonjohtotorniin tai nauti lentokoneen matkustamon tunnelmasta. Ihastele Espoon kuvataidekoulun lasten suunnittelemaa graffitia ja istahda metron penkille! Leikin lisäksi tarjolla on myös paljon opittavaa. Tutustu peltisten lelulentokoneiden monipuoliseen maailmaan, näe, millaisiksi leluiksi eri julkiset liikennevälineet ovat taipuneet, ja miten lapsille on opetettu liikenteessä toimimista.
Näyttelyn toteuttamisessa on tehty yhteistyötä liikenteen alan erikoismuseoiden, liikennealan järjestöjen, Espoon kuvataidekoulun sekä teatterin ammattilaisten kanssa. Teatteri ja Lelumuseo Hevosenkenkä tarjoavat Menopelileikki-erikoisnäyttelyyn räätälöityä museoteatteria. Näyttelijät Krista Putkonen-Örn ja Antero Nieminen ovat toteuttaneet museoteatteriesityksiä pienemmille ja isommille lapsille. Minimenopelit on osallistava museoteatteriesitys noin 1-3 vuotiaille lapsille vanhempineen, jossa tutkitaan liikennettä äänien, tuntemusten ja värien kautta. Hei me ollaan liikenteessä! on interaktiivinen museoteatteriseikkailu yli 4-vuotiaille lapsille, jossa tutustutaan liikenteeseen lasten näkökulmasta universumin toiselta laidalta tulleen vieraan kanssa. Kevään esitykset ovat 6.4. – 6.5.2019. Lisäksi tarjolla on perheopastuksia viikonloppuisin, ohjattuja teematyöpajoja kerran kuussa sekä runsaasti kivoja tapahtumia läpi vuoden!

Lisätietoja:
Museonjohtaja Johanna Rassi, johanna.rassi at hevosenkenka.fi<mailto:johanna.rassi at hevosenkenka.fi>, puh. 050-5767677
Museolehtori Tuuli Uusikukka tuuli.uusikukka at hevosenkenka.fi<mailto:tuuli.uusikukka at hevosenkenka.fi>, puh. 050-5263333

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä,
Näyttelykeskus WeeGee, Tapiola
Avoinna: ti, la ja su 11 - 17, ke, to ja pe 11 - 19.
Liput: 12/10 €, alle 18-v. ja yli 70v. sekä Museokortilla ilmaiseksi.
www.lelumuseohevosenkenka.fi<http://www.lelumuseohevosenkenka.fi>


viestin välitti
Eeva-Liisa Taivassalo
Suomen museoliitto
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta