[Nayttelyposti] Elämyksellinen Unikudelmia-näyttely Villa Artussa Hyvinkäällä

Salomaa Nina Nina.Salomaa at HYVINKAA.FI
Ke 30.Tammi. 09:57:10 EET 2019


Unikudelmia - näyttely suomalaisen kirjallisuuden unista ja unelmista

Villa Artussa on esillä 29.1.-22.3. runsas ja kiehtova Unikudelmia-näyttely, joka tarjoaa katsottavaa ja koettavaa vauvasta vaariin. Näyttelyn aikana yleisölle on tarjolla elämyksellisiä opastuksia sekä päiväkoti- ja kouluryhmille etukäteen varattavia työpajoja, varaukset p. 050 467 8308. Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on avoinna ma-to 12-19 ja pe 12-16.

Koko perheen tapahtumapäivää vietetään lauantaina 9.2. klo 10-15, jolloin kädentaitotyöpajassa voi kokeilla unisieppareiden ja muiden Unijuttujen tekemistä. Tapahtumapäivänä näyttelyssä seikkailee myös satuhahmoinen opas, joka kutsuu kuulijoita mukaan uniaiheisiin tarinoihin satutuokioiden aikana.

Talvilomaviikolla 18.-22.2. Unikudelmia-näyttely on avoinna ma-to 9-19 ja pe 9-16. Tervetuloa viihtymään Villa Arttuun ja pysähtymään piirustus- ja tarinapöydän äärelle tekemään omia tarinoita unista ja unelmista. Ohjattua ohjelmaa on tarjolla torstaina ja perjantaina, jolloin satuhahmo seikkailee näyttelyn tarinatuokioissa. Lisätietoa ohjelmasta www.artcentre.fi<http://www.artcentre.fi>

Nukahtaisitko mieluummin huijarisänkykauppiaan antiikkisänkyyn vai Uppiksen talviunipesään? Onko unessasi turvallista, vai istuuko rintasi päällä painaja? Onneksi uniin ei tarvitse uskaltaa yksin, vaan sinne on monta saattelijaa: lämpöisiin talviuniin johdattaa Unenkuiskaaja hohtavine viittoineen, päivätorkkuja tarjoilee Nunnun haukotushuiska ja unien avaruuksiin voi kulkea nukkumatti Kerkkosen luutakopterilla tai Unikon syntymäpäiväreellä.

Unikudelmia on näyttely suomalaisen kirjallisuuden unista ja unelmista. Se on kirjallisuuslähtöinen kiertonäyttely, jonka jokainen yksityiskohta löytyy sen taustakirjallisuudesta: 31 suomalaisesta yötä tai unta käsittelevästä teoksesta.

"Unikudelmia on erityisesti lapsille ja nuorille suunniteltu elämyksellinen näyttelymaailma sekä aikuisiakin ihastuttava taidekokemus. Näyttelyssä on esillä myös mielenkiintoinen kattaus suomalaisten nykytaiteilijoiden teoksia - sen maailmassa kaikenikäiset voivat astua kirjojen kansien sisäpuolelle, unien toiseen todellisuuteen." (Anna Anttonen ja Kati Inkala, Valveen sanataidekoulu)

Näyttelyn kirjoista vanhin on Marjatta Kurenniemen vuonna 1947 julkaistu Unikon satuja ja uusin, oululaisen Satu Alajoen Valon sankari, on julkaistu keväällä 2017. Unikudelmia on mahdollista kokea elämysnäyttelynä, mutta sen maailmaan voi myös syventyä kirjallisuuden kautta joko ennen tai jälkeen näyttelyvierailun. Valveen sanataidekoulu on laatinut jokaiseen näyttelyn teokseen sanataideharjoituksia, jotka ovat näyttelyn verkkosivuilla vapaasti käytettävissä (www.unikudelmia.fi<http://www.unikudelmia.fi>).

Unikudelmia on kulttuuritalo Valveen sanataidekoulun näyttelytuotanto, joka oli ensi kerran esillä Lumotut sanat - lasten ja nuorten sanataideviikoilla 2017. Kulttuuritalo Valve on osa Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluita. Unikudelmien työryhmä on aiemmin tuottanut palkitun Saareen-näyttelyn, joka on kiertänyt Suomea yli kymmenen vuotta ja jonka on nähnyt yli 70 000 kävijää.

Poimintoja Unikudelmien vieraskirjasta:
"Upein näyttely ikinä!"
"Uskomattoman ihana! Kuin toteutunut unelma, outo ja upea. Kiitos!"
"Ihana unenomainen tunnelma, voisin jäädä asumaan tänne. Rauhoitti mieltä ja jäi mukava olo."
"Upea ja hyvää mieltä tuottava kokemus. Kannatti tulla Helsingistä asti!"
"Wow mikä mahtava näyttely! Niin taidokas, puhutteleva ja kaunis."

Lisätietoja:
Anna Anttonen (p. 044 703 7541) ja Kati Inkala (p. 044 703 7543), Valveen sanataidekoulun vastaavat opettajat
Katri Tenetz (p. 044 703 7544), näyttelyn tuottaja, johtava kulttuurituottaja, kulttuuritalo Valve
Maaria Rousu (p. 044 703 7546), näyttelyn tiedottaja, suunnittelija, kulttuuritalo Valve
etunimi.sukunimi at ouka.fi<mailto:etunimi.sukunimi at ouka.fi>

Mediakuvat: www.unikudelmia.fi/medialle<http://www.unikudelmia.fi/medialle>
www.unikudelmia.fi<http://www.unikudelmia.fi> / www.facebook.com/unikudelmia<http://www.facebook.com/unikudelmia> / www.kulttuurivalve.fi<http://www.kulttuurivalve.fi>


Lisätietoja Villa Artun näyttelystä ja työpajoista:
Nina Laaksonen (p. 0400 955 353) tuottaja, Lasten ja nuorten taidekeskus
Raisa Laurila-Hakulinen (p. 040 757 8375) toiminnanjohtaja, Lasten ja nuorten taidekeskus
etunimi.sukunimi at artcentre.fi<mailto:etunimi.sukunimi at artcentre.fi>
Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu

Villatehdas, Kankurinkatu 4-6, O-rappu, Hyvinkää


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta