[Nayttelyposti] Suomen Rautatiemuseossa vietetään Valtterin nimipäivää

Inka Alen inka.alen at rautatiemuseo.fi
Pe 18.Tammi. 15:12:31 EET 2019



OPASTUKSIA JA PUUHAKIERROKSIA VALTTERIN PÄIVÄNÄ SUOMEN RAUTATIEMUSEOSSA


Suomen Rautatiemuseossa Hyvinkäällä juhlitaan Perinnejuna Valtterin nimipäivää tiistaina 29.1.2019. Koko perheen tapahtumapäivän ohjelmassa on yleisöopastuksia ja omatoimisia puuhakierroksia perinnejunaan tutustuen. Nimipäivän kunniaksi Perinnejuna Valtteriin ja sen hienoimpaan vaunuun, Ahlströmin salonkivaunuun, pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla.


Salonkivaunu rakennettiin vuonna 1927 Ahlström-yhtiön pääjohtajan Walter Ahlströmin käyttöön lähinnä työmatkoja varten. Yleisöopastukset salonkivaunuun ja muihin perinnejunan vaunuihin alkavat museon aulasta klo 13.30 ja 16.30. Salonkivaunuun mahtuu vain pieni ryhmä osallistujia kerrallaan.


Lasten omatoimisille Valtteri-puuhakierroksille voi osallistua päivän aikana klo 12–13 ja 15–16. Ohjeet ja materiaalit kierroksille ovat saatavilla museon lipunmyynnistä. Yleisöopastuksille ja puuhakierroksille pääsee mukaan museon sisäänpääsymaksun hinnalla. Perinnejunaan on kulku vain rappuja pitkin, joten kierrokset ja opastukset eivät sovellu liikuntaesteisille.


Museo on avoinna Valtterin nimipäivänä 29.1. klo 12–18.


Valtterin nimipäivänä on mahdollisuus tehdä myös kirjalöytöjä, sillä museokaupan yhteydessä on kahden viikon ajan 22.1.–3.2. myynnissä vanhaa rautatieaiheista kirjallisuutta.


Valtteri on VR-Yhtymän ja Suomen Rautatiemuseon yhteistyössä Suomen rautateiden 150-vuotisjuhlavuodeksi 2012 kunnostama junakokonaisuus. Valtterissa on neljä entisöityä puurakenteista vaunua. Junan kokoonpanoon kuuluu entinen Ahlström-yhtiön pääjohtajan salonkivaunu, kolmannen luokan matkustajavaunu, yhdistetty matkustaja- ja kahvilavaunu sekä yhdistetty matkustaja- ja konduktöörivaunu. Juna on saanut nimensä salonkivaunun entisen käyttäjän, Walter Ahlströmin mukaan. Valtterin vaunut edustavat eri vuosikymmeninä käytössä ollutta kalustoa. Vanhin vaunu on salonkivaunu 1920-luvulta. Kolme muuta matkustajavaunua on kunnostettu 1940–1970-lukujen tyyliin.


Suomen Rautatiemuseon tapahtumat: www.rautatiemuseo.fi<http://www.rautatiemuseo.fi>

Kuvia Perinnejuna Valtterista: www.rautatiemuseo.fi/lehdisto<http://www.rautatiemuseo.fi/lehdisto>

Lisätietoja: Inka Alén, museolehtori, p. 040 8625244, inka.alen at rautatiemuseo.fi



Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta