[Nayttelyposti] KAMELITORI Lasten käsitöitä ja taidetta maailmalta-näyttely Villa Artussa

Salomaa Nina Nina.Salomaa at HYVINKAA.FI
Ti 25.Syys. 13:19:03 EEST 2018


KAMELITORI Lasten käsitöitä ja taidetta maailmalta 17.9. - 9.11.2018

Näyttely tuo kansainvälisen, mausteisen ja värikylläisen käsityömarkkinoiden tunnelman Villa Artun galleriaan. Näyttelyssä on esillä lasten ja nuorten tekemiä käsitöitä ja käsityöaiheisia tauluja eri vuosikymmeniltä. Yksi niistä on Egyptistä tullut kuvakudos, jonka tekijä Abd El Khalek on nimennyt 'Camels Market' Kamelitoriksi.

Lasten ja nuorten taidekeskuksen arkistoon on vuosien varrella tallennettu lukuisia tekstiilitöitä ja käsityöaiheisia tauluja ympäri maailman. Tauluissa nähdään ammattilaisia työssään, monenlaisia kangas- ja punontapuita sekä kudontamateriaaleja. Kuvat kertovat kuinka punontapuihin kuivatetaan Malediiveilla kookospuunlehtiä tai kuinka intialaiset naiset koristelevat kankaita kirjomalla. Kirjontaperinne elää vahvana myös idästä ja Itä-Euroopasta tulleissa tekstiileissä ja neuloksissa. Esillä on lisäksi meksikolaisia leluja ja afrikkalaisia käsintehtyjä soittimia.

Batiikkityöt, kuvakudokset, tekstiilikollaasit, kirjonta- ja kudontatyöt sekä eri tekniikoita ja käsityöammatteja esittelevät taulut ja käsintehdyt nuket täyttävät näyttelytilaan rakennetut markkinakojut. Eri maista tulleet lasten tekemät kuvat kertovat, kuinka käsitöitä tekevät monesti yksittäiset ihmiset, mutta käsitöiden äärelle kokoonnutaan myös oleskelemaan ja viettämään aikaa yhdessä. Kädentaidot yhdistävät sukupolvia toisiinsa ja taidot siirtyvät isovanhemmilta ja sukulaisilta eteenpäin nuoremmille taitajille.

Toiminnallisessa näyttelyssä on kolme työpajapistettä, joissa kävijät pääsevät itse kokeilemaan käsitöiden tekemistä. Pisteissä voi kokeilla ryijysolmujen tekoa, punontaa ja puunpintakoristelua. Päiväkoti- ja koululaisryhmät varaavat työpajoihin ajan etukäteen. Yläasteikäisille on tarjolla pidempikestoisia kädentaitopajoja, joissa harjoitellaan puunpintakoristelua tai vaihtoehtoisesti tehdään kirjontatekniikalla oma tägi, kuva tai teksti.

Yhteistyössä Taitoliitto, Hyvinkään kaupunki, OKM

Lisätietoja näyttelystä ja työpajoista
Nina Laaksonen, tuottaja
nina.laaksonen at artcentre.fi, p. 0400 955 353

Raisa Laurila-Hakulinen, toiminnanjohtaja
raisa.laurila at artcentre.fi, p. 040 757 8375

Lasten ja nuorten taidekeskus
Villa Arttu, Villatehdas, O-rappu, Kankurinkatu 4-6, 05800 Hyvinkää
Näyttely avoinna ma-to 12-19, pe 12-16, ryhmille myös aamupäivisin.
Vapaa pääsyt. Tervetuloa!
www.artcentre.fiLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta