[Nayttelyposti] Sirpa Hynnisen ja Vesa-Ville Saarisen näyttely Lappeenrannan taidemuseossa

Pirinen Mikko Mikko.Pirinen at lappeenranta.fi
To 13.Syys. 14:23:57 EEST 2018


Sirpa Hynnisen ja Vesa-Ville Saarisen näyttelyn aukeaa Lappeenrannan taidemuseossa

Sirpa Hynninen ja Vesa-Ville Saarinen

Taiteilijat Sirpa Hynninen (s. 1963) ja Vesa-Ville Saarinen (s. 1960) ovat työskennelleet yhdessä jo viisitoista vuotta eli 2000-luvun alkuvuosista saakka. Molempien taiteilijoiden taiteilijaidentiteetti on muotoutunut vähitellen, mutta taide on kuitenkin tavalla tai toisella ollut läsnä molemmilla lähes koko elämän. Työskenneltyään nyt jo pitkää yhdessä taiteilijat kokevat, että heidän vahvuutensa on juuri yhdessä työskentely. Yhdessä he ovat enemmän.

Yhteinen taiteen tekeminen sai aikoinaan alkunsa, kun taiteilijat saivat idean yhdistää samaan teokseen kuvanveistoa ja liikkuvaa kuvaa. Nyt tästä yhdistämisestä on tullut heille lähes arkipäivää. Yhteisissä töissä ei eritellä, mitä kukakin on tehnyt. Työprosessin aikana käydään jatkuvaa dialogia ja kaikki tehdään yhdessä suunnittelusta toteutukseen. Pitkän suunnittelun tuloksena molempien ideat sekoittuvat toisiinsa, ja lopulta on ihan mahdotonta sanoa, mitä toinen on tehnyt ja mihin vaikuttanut. Hynninen ja Saarinen kertovat, että aina parhaillaan työn alla oleva teos on erityissaavutus. Jokainen tehty työ johtaa toiseen ja vie eteenpäin.

Teoksien taustalla on luontokokemukset, mutta yhtälailla myös kaupunkiympäristö ja -maisema. Useat teokset liittyvät myös arkiseen fyysiseen työhön ja tekemisen, kuten teokset Kesätyö ja Duunarit. Myös teos Takuumiehet viittaa työntekoon, mutta lisäksi myös Eduard Uspenskin satuhahmoihin eli koneissa takuuajan eläviin pieniin huoltomiehiin.

Sirpa Hynninen ja Vesa-Ville Saarinen asuvat ja työskentelevät Lappeenrannassa. He ovat osallistuneet lukuisiin näyttelyihin sekä koti- että ulkomailla. Lisäksi heidän teoksiaan löytyy niin Lappeenrannan taidemuseon kuin HAMinkin kokoelmista. Julkisia teoksia he ovat tehneet Lappeenrantaan ja Helsinkiin.

Nuorten naisten sunnuntainen vierailu

Samaan aikaa Hynnisen ja Saarisen näyttelyn kanssa avataan myös Nuorten naisten sunnuntainen vierailu - Juho Rissasen seinämaalausluonnokset Hackmanin taloon Viipurissa -kokoelmanäyttely. Pastelliluonnokset vuodelta 1913 ovat tehty Wilhelm Hackmanin Juho Rissaselta uuteen Viipurin asuntoonsa tilaamaan kolmiosaiseen seinämaalaukseen. Alkuperäiset maalaukset ovat tuhoutuneet. Näyttely esittele samalla myös muutamia muita kokoelmien Juho Rissasen teoksia sekä kertoo Wilhelm Hackmanista ja Viipurin Hackmanin talosta.

Molemmat näyttelyt ovat esillä Lappeenrannan taidemuseossa 15.9.2018 - 6.1.2019 (Kristiinankatu 8-10, Lappeenrannan linnoitus).

Lisätietoja:

Mikko Pirinen, amanuenssi, mikko.pirinen(at)lappeenranta.fi, p. 040 522 6280

http://www.lappeenranta.fi/museot<http://lappeenrannan-kaupunki.mail-epr.net/go/737673-482935-69519875>

https://www.facebook.com/lappeenrannanmuseot<http://lappeenrannan-kaupunki.mail-epr.net/go/737672-169054-69519875>


Mikko Pirinen
amanuenssi / curator
Lappeenrannan taidemuseo / Lappeenranta Art Museum
Kristiinankatu 8-10
PL 239 / P.O. Box 239
FI-53101 Lappeenranta, Finland
Mobile +358 40 522 6280

mikko.pirinen at lappeenranta.fi<mailto:mikko.pirinen at lappeenranta.fi>
http://www.lappeenranta.fi/museot
https://www.facebook.com/lappeenrannanmuseot


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta