[Nayttelyposti] Kalevala Korun 80-vuotisjuhlanäyttely avautuu Lappeenrannassa

Pirinen Mikko Mikko.Pirinen at lappeenranta.fi
To 11.Marras. 12:02:50 EEST 2018


Kalevala Korun 80-vuotisjuhlanäyttely avautuu Lappeenrannassa

Vuosi 2017 oli suuri juhlavuosi koko Suomelle. Vuosi oli erityinen myös Suomen tunnetuimmalle koruyritykselle Kalevala Koru Oy:lle, joka täytti samana vuonna 80 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi yritys esitteli Rohkea. Ajassa. Aito. Suomen rakastetuin koru 80 vuotta -näyttelyn, johon tutustui juhlavuoden aikana viidellä paikkakunnalla lähes 50 000 kävijää. Näyttely oli myös osa Suomi 100 -ohjelmaa. Perjantaina 12.10.2018 näyttely avautuu kuudennen ja viimeisen kerran Lappeenrannassa Etelä- Karjalan museossa. Näyttely on nähtävissä 31.3.2019 saakka.

Näyttely rakentuu kuuden eri teeman kautta:

1. Kalevala Koru syntyy naisten rohkeudesta

2. Suomalaista käsityötä ja huipputeknologiaa

3. Modernia korumuotoilua ja muotia

4. Ennakkoluulotonta yhteistyötä

5. Arvoista tekoihin

6. Tulevaisuutta luomassa

Näyttelyssä on esillä yli 200 korua kahdeksan vuosikymmenen ajalta. Näyttelyn eri teemat esitellään videoiden, valokuvien ja tarinoiden kautta kiinnostavalla ja monipuolisella tavalla. "Halusimme tehdä juhlanäyttelyn, joka yhdistää yrityksemme tarinan suomalaisiin yhteiskunnallisiin ja ajankohtaisiin teemoihin ja samalla peilaa esimerkiksi naiseuden roolia ja sen muutosta viime vuosikymmeniä. Haastamme myös näyttely-yleisöä pohtimaan tulevaisuuden mahdollisuuksia kanssamme", toteaa Kalevala Korun toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen. 360-virtuaalilasien kautta näyttelykävijä voi solahtaa Kalevala Korun tehtaalle seuraamaan koruvalmistusta tai päästä kokeilemaan omia sepäntaitojaan kultasepän työpisteessä. Näyttelyn on suunnitellut ja toteuttanut Kalevala Korun oma työryhmä.

Rohkea. Ajassa. Aito. Suomen rakastetuin koru 80 vuotta -näyttely on avoinna Etelä-Karjalan museossa 12.10.2018 - 31.3.2019

Lisätietoja näyttelystä:

Mari Kotka, puh. 040 506 7373, mari.kotka at kalevalakoru.fi<mailto:mari.kotka at kalevalakoru.fi>

Kirsti Doukas, puh. 040 556 4716,  kirsti.doukas at kalevalakoru.fi<mailto:kirsti.doukas at kalevalakoru.fi>

Kalevala Koru Oy on Suomen suurin korualan yritys, jonka kaikki tuotteet valmistetaan Helsingissä Konalan tehtaalla. Kotimaisena käsityönä valmistetut korut edustavat ajatonta ja rohkeaa muotoilua ja juhlistavat jokaisessa meissä asuvaa kauneutta ja voimaa. Yrityksen omistaa Kalevalaisten Naisten Liitto ry, jonka tehtävänä on suomalaisen aineellisen ja elävän kulttuuriperinnön edistäminen.

Lappeenranta on uusiutuvan energian ja puhtaan ympäristön pioneerikaupunki, jonka intohimona on ongelmien ratkaiseminen. Olemme Suomen ilmastopääkaupunki täynnä uutta energiaa, rohkeaa ajattelua ja kansainvälistä osaamista. Vain kaksi tuntia Helsingistä Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla sijaitsevassa noin 73 000 asukkaan yliopisto- ja matkailukaupungissa uskallamme ja teemme. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö tekijöineen ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. www.lappeenranta.fi<http://lappeenrannan-kaupunki.mail-epr.net/go/764249-980648-69519875>


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta