[Nayttelyposti] Valokuvaaja Johanna Kareen LOTTA-valokuvanäyttely avautuu 1.12.2018 Päämajamuseossa

Pesari Riina Riina.Pesari at mikkeli.fi
La 3.Loka. 12:00:01 EET 2018


VALOKUVAAJA JOHANNA KAREEN LOTTA-VALOKUVANÄYTTELY AVAUTUU 1.12.2018 PÄÄMAJAMUSEOSSA

Päämajamuseo asettaa esille valokuvaaja Johanna Kareen LOTTA-valokuvanäyttelyn, jonka suojelijana toimii Suomen tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio.

Valokuvanäyttely on esillä Päämajamuseon II. kerroksessa 1.12.2018−28.4.2019.

Valokuvaaja Johanna Kareen LOTTA-valokuvanäyttely esittää seitsemän lottana ja pikkulottana talvi- ja jatkosodan aikana toimineen muotokuvat ja heidän tarinansa. Näyttely nostaa esiin lottien kokemuksia ja kunnioittaa heidän tekemäänsä tärkeää työtä. Lähimmäisenrakkaudellaan ja työllään he tekivät suuria tekoja itsenäisyytemme eteen.

Mustavalkoisten muotokuvien tunnelma on intensiivinen ja kuvattujen katseista välittyy sodan muisto. Tarinoissa esiin nousevat sotaponnistelujen mieleen painuneimmat vaiheet ja tapahtumat. Näiden naisten, jotka tapahtumien aikaan olivat vasta nuoria tyttöjä, olemuksesta välittyy nyt rohkeus ja lempeys. Näyttelyn tekstit on kirjoittanut toimittaja Pia Warvas.

Näyttely avattiin syyskuussa 2017 Helsingissä Sanomatalossa, ja se oli osana Suomi 100-juhlavuoden ohjelmaa. Ennen Päämajamuseoon tuloa näyttely on ollut esillä myös Imatran kaupungintalolla ja Helsingissä Kulttuuritalolla.

Johanna Kare on helsinkiläinen valokuvaaja, joka haluaa teoksillaan nostaa esiin unohdettuja ja marginaaliin jääneitä ihmisiä ja ilmiöitä. Hän on kuvannut muun muassa kodittomia, koulukiusattuja ja vankilatuomiota suorittavia.


Lisätiedot näyttelystä:
Valokuvaaja Johanna Kare, www.johannakare.com<http://www.johannakare.com>

Amanuenssi Jenni Korhonen, Mikkelin kaupungin museot: Suur-Savon museo | Päämajamuseo, puh. 040 129 4978, jenni.korhonen(at)mikkeli.fi

Muut tiedustelut:
Mikkelin kaupungin museoiden toimisto, puh. 015 366 388, museot(at)mikkeli.fi


Päämajamuseo, Päämajankuja 1-3, 50100 Mikkeli. Päämajamuseo on avoinna 2.5.−31.8. ma-su klo 10-17 ja 1.9.−30.4. pe-su klo 10-17.
www.mikkeli.fi/paamajamuseo<http://www.mikkeli.fi/paamajamuseo>
www.facebook.com/paamajamuseo<http://www.facebook.com/paamajamuseo>
www.instagram.com/mikkelinkaupunginmuseot<http://www.instagram.com/mikkelinkaupunginmuseot>

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta