[Nayttelyposti] Kesäkauden avajaiset Suomen Rautatiemuseossa 2.6.2018

Inka Alen inka.alen at rautatiemuseo.fi
To 31.toukokuu. 10:04:47 EEST 2018


LEENA-VETURI JA PUISTOJUNA VAUHDISSA RAUTATIEMUSEON KESÄKAUDEN AVAJAISISSA

Suomen Rautatiemuseon kesäkausi alkaa lauantaina 2.6.2018. Avajaispäivänä museossa on hauskaa tekemistä ja erilaisia toimintapisteitä kaikenikäisille. Museon puistojuna aloittaa kesäkauden liikennöinnin sään salliessa. Pieni juna ajeluttaa pienempiä ja isompia matkustajia museon puiston ympäri n. klo 10.30–16.30.

Leena-höyryveturi on liikenteessä museon raiteella n. klo 10.30–15. Leena on Suomen vanhin toimintakuntoinen leveäraiteinen höyryveturi ja se on valmistettu Saksassa vuonna 1910. Leenan kyydissä III luokan matkustajavaunun puupenkeillä voi aistia entisaikojen matkustamisen tunnelmaa.Tämän vuoden erikoisohjelmaa tarjoaa museon puistossa The Fandom Railway, jonka kapearaiteisella rautatiellä (raideleveys 600 mm) pääsee matkustamaan päivän aikana.

Kesäkauden avajaisiin osallistuvat myös Päivälehden museo, Postimuseo, Rupriikki ja Suomen pelimuseo sekä Hyvinkään Tahko omilla toimintapisteillään. Tapahtumassa voi kokeilla Suomen pelimuseon suosikeista mm. Speden Speleistä tuttua nopeustestiä sekä osallistua Postimuseon järjestämään postikorttityöpajaan. Päivälehden museon toimintapisteessä voi kokeilla oman tekstin latomista ja sen vedostamista vanhalla vedostekniikalla.

Tunnelmallinen Pakarituvan kesäkahvila museon puistossa avaa ovensa ja aloittaa kesäkauden. Suomen Rautatiemuseo on avoinna kesäkauden avajaispäivänä 2.6.2018 klo 10–17. Museoon ja tapahtumaan on normaalit sisäänpääsymaksut. Tervetuloa!

Lisätietoja:
Inka Alén, Suomen Rautatiemuseo, p. 040 862 5244, inka.alen at rautatiemuseo.fi
Jenni Sourama, Suomen Rautatiemuseo, p. 040 581 4001, jenni.sourama at rautatiemuseo.fi
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta