[Nayttelyposti] Kudotut Kuvat

Kattelus Sanna Sanna.Kattelus at seinajoki.fi
Pe 25.toukokuu. 15:48:24 EEST 2018


KUDOTUT KUVAT
Näyttely tekstiilitaiteilija Ellen Alakannon elämästä ja taiteesta avautuu Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon Kivinavetassa 7.10.2018 saakka

Taiteilija, joka maalasi mattopuilla ja muokkasi tekstiilin omaksi kuvakseen. Ellen Alakanto (1918-1971) oli eteläpohjalainen tekstiilitaiteilija, taitava käsityöläinen ja tuottelias taiteilija. Perinteiset kudonnan tekniikat inspiroivat Alakantoa kokeilemaan niiden rajoja. Näistä kokeiluista syntyi uusia tekstiilitaiteen muotoja ja muoti-ilmiöitä. Jo ennen Alakannon tuotteliainta luomiskautta, 1900-luvun puoltaväliä, käytiin kiivasta keskustelua siitä, ovatko kudonnaiset, kuten ryijyt tai täkänät, taidetta vai eivät. Ellen Alakanto vastasi keskusteluun teoksillaan. Tule tekemään oma päätelmäsi!

Etelä-Pohjanmaan museoon avautuva Kudotut kuvat -näyttely esittelee tekstiilitaiteilija Ellen Alakannon tuotantoa sekä avaa hänen elämänsä vaiheita. Tekstiilitaiteilija Ellen Alakannon syntymästä tulee vuoden 2018 heinäkuussa kuluneeksi sata vuotta. Näyttely on koottu Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon Ellen Alakanto -kokoelmasta ja sitä on täydennetty lainaesinein. Näyttely on Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon omaa tuotantoa ja sen on kuratoinut Anna-Kaisa Ek.

Tervetuloa tänne Seinäjoelle!

Sanna Kattelus,
intendentti
Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo,
Törnävän museoalue,
Törnäväntie 23,
60100 Seinäjoki.

p. 044 425 5568Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta