[Nayttelyposti] Harjavallan Akvarellibiennaali 2018 - Värien matkassa 31.7.-30.9.2018 Emil Cedercreutzin museossa

Satu Tenhonen Satu.Tenhonen at harjavalta.fi
Pe 27.Heinä. 08:27:12 EEST 2018


HARJAVALLAN AKVARELLIBIENNAALI 2018 - VÄRIEN MATKASSA
31.7.-30.9.2018 Emil Cedercreutzin museossa 

Tiistaina 31.7.2018 Harjavallassa Emil Cedercreutzin museossa yleisölle avautuu museon kesäkauden näyttely Harjavallan Akvarellibiennaali 2018 - Värien matkassa. Näyttely tuo yleisön nähtäville monipuolisen kokonaisuuden suomalaista akvarellitaidetta useilta eri taiteilijoilta. Nyt kolmatta kertaa järjestettävä Harjavallan Akvarellibiennaali jatkaa Emil Cedercreutzin museon näyttelytoiminnalle perinteistä akvarellitaiteen esittelyä näyttelyllä, jonka teemana tänä vuonna on Värien matkassa. Näyttelyn taiteellisena johtajana ja juryttäjänä toimii Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen pyynnöstä taidemaalari, TaM Tatsuo Hoshika.  

Harjavallan Akvarellibiennaali 2018 - Värien matkassa -näyttely on Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen, Sataopiston, Harjavallan Seudun Taideseuran ja Emil Cedercreutzin museon yhteistyönä syntynyt kokonaisuus. Näyttelyssä esillä on Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen ja Sataopiston vuosittain Harjavallassa järjestämillä akvarellikursseilla syntyneitä teoksia vuosilta 2017 ja 2018. Valtakunnallisille kursseille osallistujat ovat kuvataiteen ammattilaisia ja harrastajia eri puolilta Suomea. Heinäkuun viimeisellä viikolla järjestettävien neljän intensiivisen maalauskurssin teokset jurytetään biennaalinäyttelyyn, joka järjestetään Emil Cedercreutzin museossa kahden vuoden välein. Kurssien opettajina toimivat taiteilijat Maikki Haapala, Tatsuo Hoshika, Krista Kortelainen, Marja Mali, Paavo Paunu ja Alina Sinivaara. Myös opettajien teoksia on nähtävillä näyttelyssä. 

Harjavallan Akvarellibiennaalin 2018 teemaksi on valikoitunut Värien matkassa. Biennaalin taiteellinen johtaja Tatsuo Hoshika  on innostunut kurssitöitä yhdistävästä teemasta: "Värit ovat sydäntäni lähellä ja minulle niin tärkeät. Kun muutin Suomeen yli kolmekymmentä vuotta sitten, huomasin, että suomalaisen luonnon vuodenajat ja värien maailma ovat hyvin rikkaat ja valo erityinen jokaisena vuodenaikana. Tämä on innoittanut minua. Olen kuvannut väreillä tunteitani ja värimaailmoilla erilaisia elämänvaiheita. Värien ja tunteiden kohtaaminen on hyvin mielenkiintoinen ja odotan sen näkyvän myös kursseilla syntyvissä töissä." Yhtenä akvarellikurssien opettajista toimiva näyttelyn taiteellinen johtaja painottaa kurssien töissä värien lisäksi akvarellitekniikan merkitystä. "Minua kiinnostaa, miten akvarellivärien ominaisuuksia ja läpikuultavuutta voi hyödyntää ja miten herkkyyteen sisältyy värien voima. Kannustan kurssien osallistujia kokeilemaan erilaisia värien ja paperien ominaisuuksia ja sitä, miten väri ja paperi liitetään toisiinsa", Tatsuo Hoshika sanoo. 

Tänä vuonna 20-vuotisjuhlaansa viettävä Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry on perustettu vuonna 1998. Yhdistykseen kuuluu lähes 700 jäsentä ja sen tavoitteena on akvarellitaiteen tuntemuksen edistäminen Suomessa. Yhdistys järjestää kursseja ja näyttelyitä eri puolilla Suomea. Yhdistyksen tuella akvarellitaiteelle on perustettu Helsinkiin myös oma Akvart-galleria. 

Näyttely on avoinna Emil Cedercreutzin museossa 30.9.2018 saakka. Tervetuloa!


Lisätiedot ja lehdistökuvat: 
Näyttelyn taiteellinen johtaja Tatsuo Hoshika, puh. 050-435 9380, hoshika.tatsuo at gmail.com. 
Näyttelyvastaava Tuula Palmunen-Saari, Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry, puh. 040-769 0292, tpalmunensaari at gmail.com. 
Museoamanuenssi, tiedottaja Satu Tenhonen, Emil Cedercreutzin museo, puh. 044 432 5350, satu.tenhonen at harjavalta.fi.

----Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta