[Nayttelyposti] Museojunat vauhdissa Rautatiemuseopäivänä 12.8.2018

Inka Alen inka.alen at rautatiemuseo.fi
Pe 3.Elo. 15:43:57 EEST 2018


MUSEOJUNAT VAUHDISSA RAUTATIEMUSEOPÄIVÄNÄ 12.8.2018


Rautatiemuseopäivänä voi lähteä aikamatkalle, sillä liikkeellä on eri aikakausien vetureita, puistojunia ja resiinoita. Jokavuotinen, kaikenikäisille suunnattu tapahtuma järjestetään sunnuntaina 12.8.2018 klo 10–17 Hyvinkäällä, Suomen Rautatiemuseon alueella.


Kääntöpöytänäytöksissä voi seurata, kuinka raskaat veturit kääntyvät pelkällä lihasvoimalla. Kääntöpöydällä katseita keräävät höyryajan kuningasveturi, Ukko-Pekka Hr1 1021, dieselveturi Dr13 sekä VR:n uusin sähköveturi Sr3 Vectron. Päivän aikana kannattaa nousta myös museon raiteella kulkevan höyryveturi Leenan kyytiin ja kokeilla miten pumppuresiina liikkuu. Lisäksi Liikenneviraston rautatieraivauskaluston toimintaa esitellään työnäytöksissä.


Vanhan ajan matkustustunnelmaan pääsee höyryajan pikajunaveturin Ukko-Pekan kyydissä, jonka vetämät yleisöjunat kulkevat Rautatiemuseon ja Karjaan välillä. Kyytiin pääsee myös väliasemilta Rajamäki, Otalampi, Nummela ja Lohja. Tapahtuman aikana on mahdollista tehdä lyhyt kiertomatka Rajamäelle höyryjuna- ja museobussiyhdistelmällä.


Perinnejuna Valtterilla voi matkata Rautatiemuseopäivään Helsingin suunnalta. Juna lähtee aamulla Helsingin päärautatieasemalta ja pysähtyy ottamaan matkustajia kyytiin myös Tikkurilassa ja Järvenpäässä. Paluumatkalle Helsinkiin juna lähtee iltapäivällä. Perinnejuna Valtteri koostuu neljästä entisöidystä puurakenteisesta vaunusta eri vuosikymmeniltä.


Varaathan Karjaan junien matkalippujen ostoon käteistä. Alennus- ja ilmaiskortit, kulttuurisetelit ja Museokortti eivät ole voimassa Rautatiemuseopäivänä.


Museojunaliikenne toteutetaan yhteistyössä Suomen Rautatiemuseon, Haapamäen Museoveturiyhdistyksen ja VR:n kanssa.

Lisätietoja tapahtumasta: www.rautatiemuseo.fi/tapahtumat

Lisätietoja:
Inka Alén, Suomen Rautatiemuseo, p. 040 8625244, inka.alen at rautatiemuseo.fi<mailto:inka.alen at rautatiemuseo.fi>
Iiro Niemi, Suomen Rautatiemuseo, p. 040 8625247, iiro.niemi at rautatiemuseo.fi<mailto:iiro.niemi at rautatiemuseo.fi>


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta