[Nayttelyposti] Venäläistä nykytaidetta Merikeskus Vellamossa Kotkassa

marja.puukka at kotka.fi marja.puukka at kotka.fi
To 28.Syys. 12:08:03 EEST 2017


Noise of Time
Venäläistä nykytaidetta Erartan kokoelmasta
Merikeskus Vellamo, Kotka
29.9.-26.11.2017

Rakastamme taidetta! Uskomme, että jokainen voi nauttia taiteesta ja että taide tekee elämästä mielenkiintoisempaa ja onnellisempaa. Meidän missiomme on saattaa ihmiset ja taide yhteen.  - Erarta, Pietari, Venäjä
Noise of Time -näyttely Merikeskus Vellamossa Kotkassa esittelee nykytaideteoksia eri puolilta Venäjää ja tarjoilee kattauksen niin tämän hetken kuin neuvostoajankin taiteesta. Näyttely on Erartan ensimmäinen Suomessa ja tarjoaa upean mahdollisuuden nähdä venäläistä nykytaidetta Venäjän ulkopuolella.

Erarta on yksityinen Pietarissa toimiva museo, joka tuo näytteille nykytaidetta kaikkialta Venäjän alueelta ja pyrkii edistämään venäläistä nykytaidetta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Museon nimi tulee sanoista "Era" ja "Arta" eli taiteen aika. Vuonna 2010 toimintansa aloittaneen Erartan kokoelmaan kuuluu 2300 taideteosta 250 taiteilijalta, minkä lisäksi museolla on myös galleriatoimintaa sekä tapahtumia ja oma konserttisali. Venäjän lisäksi Erartalla on galleriat myös Lontoossa ja Hong Kongissa.

Noise of Time -näyttelyn teokset ovat 2000-luvulta. Neuvostoliiton kaaduttua Venäjälle syntyi uusia taideryhmiä, museoita, gallerioita ja taidekouluja. Uusi taide oli kokeilevaa ja uskaliasta. Taiteeseen haluttiin välittömyyttä ja aitoa vaistomaista ilmaisua.  Syrjäytyneisyys, alkoholi, suru, mutta toisaalta myös
abstraktit aiheet, värit ja leikillisyys olivat taiteilijoiden aiheina. Pietarissa syntynyt jälkiakateemisuutena tunnettu suuntaus pyrki elvyttämään klassiset perinteet.

Erartan missio on lisätä rakkautta taiteeseen ja saattaa ihmiset ja taide yhteen. Taideteos muodostuu vasta, kun katsoja kohtaa sen, sillä taiteilija, teos ja katsoja luovat yhdessä taiteen merkityksen. Taiteilijan luovuus välittyy teoksen avulla katsojalle. Nauttiakseen taiteesta ei tarvitse olla siihen perehtynyt; taideteoksista voi nauttia monin eri tavoin. Nykytaiteen tuominen tutuksi mahdollisimman monelle sekä asiakkaiden osallistaminen, viihtyminen ja tyytyväisyys ovat kaiken toiminnan päämäärä.

Noise of Time -näyttely on toteutettu Erartan ja Kymenlaakson museon yhteistyönä.
Lisätietoja: Amanuenssi Mirkka Kallio, 040 530 78 58, mirkka.kallio at kotka.fi<mailto:mirkka.kallio at kotka.fi>

Merikeskus Vellamo on Kotkassa sijaitseva kulttuuri- ja tapahtumakeskus, jossa toimivat Suomen merimuseo, Kymenlaakson museo, Tietokeskus Vellamo ja Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalvelut.
.........................................................
Marja Puukka
Tiedotus & asiakaspalvelu|Communications & Customer Service
Merikeskus Vellamo|Maritime Centre Vellamo
Tornatorintie 99 B, 48100 Kotka, Finland
Mobile +358 40 350 0496
www.merikeskusvellamo.fi<http://www.merikeskusvellamo.fi/>
www.facebook.com/merikeskusvellamo.fi<http://www.facebook.com/merikeskusvellamo.fi>
www.instagram.com/merikeskusvellamo/<http://www.instagram.com/merikeskusvellamo/>

Pienet laivat, suuret tarinat. 5.5.-29.10.2017. | Lasia kaikille - Karhula 1889-2009. 19.5.2017-31.1.2021. | Noise of Time. 29.9.-26.11.2017Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta