[Nayttelyposti] Museot jatkavat kotouttamistyötä eri puolilla Suomea

Ilona Niinikangas ilona.niinikangas at helinamuseo.fi
Ti 19.Syys. 14:51:22 EEST 2017


Helinä Rautavaaran museon koordinoima Turvapaikkana museo -hanke sai jatkorahoitusta vuosille 2017-2018. Neljäntoista museon yhteiseen hankkeeseen sisältyy näyttelyitä, opastuksia, liikunta- taide- ja kädentaitopajoja, juhlia ja muita tapahtumia eri puolilla Suomea. Kuhmossa Juminkeko jatkaa suosittuja kyykkäotteluita. Sagalundin museossa Kemiössä paikalliset käsityöläiset opettavat syyrialaisnaisille ja -tytöille puutarhanhoitoa ja ompelemista. Espoossa sijaitseva Helinä Rautavaaran museo järjestää voimauttavaa toimintaa tytöille yhdessä Espoon Tyttöjen Talon kanssa.
Hanke tarjoaa maahanmuuttajille konkreettisia keinoja ymmärtää suomalaista kulttuuriperinnettä. Samalla se auttaa museoita ottamaan turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien kotoutumista tukevan työn osaksi toimintaansa.  

Vuonna 2016 monessa museossa lähdettiin ensimmäistä kertaa kehittämään ja toteuttamaan systemaattista työtä turvapaikanhakijoiden kanssa. Tulokset ovat olleet kannustavia. Taiteen, historian, näyttelyjen sekä kädentaito- ja taidetyöpajojen vaikutus lapsiin, nuoriin ja perheisiin on ollut ilmeinen. Museoissa järjestetyt tapahtumat ovat tarjonneet luontevia kohtaamispaikkoja ja mukavaa yhdessäoloa sekä paikallisille että turvapaikanhakijoille.  Vuonna 2016 Turvapaikkana museo –hankkeen toimintaan osallistui yli 3 000 turvapaikanhakijaa. Yksittäisiä tapahtumia järjestettiin yhteensä 125.

 Lisätietoja: koordinaattori Riika Huitti-Malka, riika.huitti-malka at helinamuseo.fi

Ilona Niinikangas
Museolehtori/ Educational Curator
+ 358 (09) 816 31433

Helinä Rautavaaran museo
Ahertajankuja 4, Espoo
PL 6667, 02070 Espoon kaupunki
http://www.helinamuseo.fi

Näyttelyssä: Naisia maailman laidalla 6.9. 2017-7.1.2018. 


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta