[Nayttelyposti] Muistoja ja tarinoita Hyvinkään konepajasta

Inka Alen inka.alen at rautatiemuseo.fi
Ma 30.Marras. 10:27:31 EET 2017


MUISTELUILTA JA ESITELMÄ HYVINKÄÄN KONEPAJASTA SUOMEN RAUTATIEMUSEOSSA


Suomen Rautatiemuseossa Hyvinkäällä järjestetään marraskuun aikana Hyvinkään konepajaan liittyviä tapahtumia. Museo järjestää yhteistyössä Hyvinkään kaupunginmuseon kanssa muisteluillan konepajasta keskiviikkona 1.11.2017 klo 18. Muisteluillassa kerätään dokumentointia varten muistoja ja tarinoita Hyvinkään konepajasta.

Ilta on avoin kaikille, joiden elämään konepaja on jollakin tavoin liittynyt.  Mukaan voi ottaa valokuvia konepajasta tai rautatieläisten asunnoista tai vaikka mielenkiintoisen esineen, joka herättää muistoja.

Lauantaina 11.11.2017 klo 14 Suomen Rautatiemuseossa järjestetään luento "Rautateiden keskuskonepaja - työtä ja tarinoita Hyvinkäällä".  Luennon pitää näyttelypäällikkö Marina Bergström museon kokoustilassa. Luentoa voi tulla kuuntelemaan museon sisäänpääsymaksun hinnalla.

"Rautateiden keskuskonepaja - työtä ja tarinoita Hyvinkäällä" on viimeinen osa laajempaa Hyvinkää 100 -luentosarjaa, jonka hyvinkääläiset kulttuurilaitokset järjestivät yhteistyössä Hyvinkään juhlavuonna 2017.

VR:n konepaja Hyvinkäällä ajetaan alas ensi vuoden aikana ja toimintoja siirretään muille konepajoille. Suomen Rautatiemuseo on tallentanut vuoden alusta konepajan arkea nykydokumentointiprojektissaan. Hyvinkään kaupunginmuseon ja Rautatiemuseon yhteishanke kerää haastatteluilla muistitietoa konepajan ja konepajalaisten arjesta. Aineistot tallennetaan museon kokoelmiin myöhempää tutkimusta varten.

Lisätietoja: Elina Holopainen, Suomen Rautatiemuseo, p. 040 862 5242, elina.holopainen at rautatiemuseo.fi

Kuvia: www.rautatiemuseo.fi/lehdisto<http://www.rautatiemuseo.fi/lehdist>

Museon tapahtumat: www.rautatiemuseo.fi/tapahtumat


Inka Alén

Museolehtori - Museum Educator
inka.alen at rautatiemuseo.fi<http://saana.palamaa@rautatiemuseo.fi>
+358 408625244
Suomen Rautatiemuseo - Finnish Railway Museum
Hyvinkäänkatu 9
FI - 05800 Hyvinkää
www.rautatiemuseo.fi<http://www.rautatiemuseo.fi>
-------------------
Suomen Rautatiemuseo on Trafiikki-museo
www.trafiikki.fi<http://www.trafiikki.fi>
webshop.trafiikki.fiLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta