[Nayttelyposti] Tule tekemään oma lyhytelokuva Kuopion taidemuseoon pe 9.6.

Louni Marja marja.louni at kuopio.fi
Pe 26.toukokuu. 10:09:11 EEST 2017


Kuopion taidemuseon kesänäyttely Oi maamme! avautuu touhukkaissa merkeissä kesäkuun alussa. Heti avautumispäivänä pe 9.6. klo 10-12.30 ja 14-16.30 järjestettävissä työpajoissa toimittajat Minna Joenniemi ja Harto Hänninen perehdyttävät lyhytelokuvien tekoon.

Työpajaa varten tarvitset oman kannettavan tietokoneen, jossa on leikkausohjelma (esim. Moviemaker, iMovie, Premiere, Final Cut). Leikkausohjelmien ilmaisversioita löytyy netistä ja sellainen on hyvä ladata koneelle ennen työpajaa. Työpajoissa hyödynnetään Ylen julkaisemia herkullisia vanhoja filmejä, joista myös näyttelyssä esillä olevat videoteokset on toteutettu. Videoiden teossa kaikki keinot ovat sallittuja: materiaalia saa käsitellä, tekstittää, dubata tai vaikka animoida miten ikinä taitaakin.


Lyhytelokuvia voi tehdä myös omatoimisesti. Osoitteessa yle.fi/oimaamme<http://yle.fi/oimaamme> julkaistaan kerran kuussa filmimateriaalia työstettäväksi lyhytelokuvia varten. Sivuilta löytyvät myös ohjeet, sävellyspankki ja linkki äänitehosteisiin.

Valmiit lyhärit voi lähettää verkkosivuilla olevasta linkistä Ylelle, joka julkaisee ne Areenassa. Parhaista kootaan myös tv-sarja syksyksi Teemalle. Kaikki työnsä palauttaneet osallistuvat 360-kameran ja lisävarusteiden arvontaan.


______________________________________
Marja Louni
Intendentti/Chief Curator
Kuopion taidemuseo/Kuopio Art Museum
Kauppakatu 35
FIN-70100 Kuopio
Tel. +358 (0)44 7182639
marja.louni(at)kuopio.fi
www.taidemuseo.kuopio.fi<http://www.taidemuseo.kuopio.fi/>
______________________________________
http://www.facebook.com/KuopiontaidemuseoLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta