[Nayttelyposti] Matti Pikkujämsän alkuperäisteokset juhlistavat Kansallismuseossa Euroopan kestävän kehityksen viikkoa 30.5.–5.6.2017

Häkkinen, Sari sari.hakkinen at museovirasto.fi
Ti 23.toukokuu. 13:35:29 EEST 2017


Matti Pikkujämsän alkuperäisteokset juhlistavat Kansallismuseossa Euroopan kestävän kehityksen viikkoa 30.5.–5.6.2017



Suomi osallistuu 30.5–5.6. Euroopan kestävän kehityksen viikkoon ja tänä vuonna teemana on YK:n globaali kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda2030. Kuvittaja Matti Pikkujämsä on tehnyt kestävän kehityksen tavoitteisiin liittyen kuusi eläinaiheista, positiivisella tavalla kantaaottavaa teosta. Akryyliväreillä maalatut alkuperäisteokset ovat nyt ensimmäistä kertaa näytteillä. Viime syksynä kuvista tehdyt julisteet lähetettiin kaikkiin Suomen peruskouluihin tukemaan koulujen globaalikasvatusta.



Matti Pikkujämsä on tunnettu, mm. vuonna 2015 Kuvitustaiteen valtionpalkinnon saanut kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Kansallismuseon pääaulassa oleva näyttely on suunniteltu yhteistyössä ulkoministeriön kanssa.



YK:n Agenda2030 tavoitteiden ydin on köyhyyden ja nälän poistaminen sekä kestävän kehityksen varmistaminen vuoteen 2030 mennessä. Kestävä talouskasvu ja luonnonvarojen käyttö, eriarvoisuuden poistaminen, koulutus ja terveys, tasa-arvo, rauha ja hyvä hallinto ovat kaikille yhteisiä tavoitteita.



Matti Pikkujämsän julisteet ovat ladattavissa Kansallismuseon verkkosivuilla osoitteessa http://www.kansallismuseo.fi/fi/kansallismuseo/tiedotusvalineille?Article=6384



Lisätietoa kestävän kehityksen tavoitteista: www.maailma2030.fi<http://www.maailma2030.fi>




KANSALLISMUSEO
Avoinna ti-su 11–18, ma suljettu
Mannerheimintie 34, Helsinki
www.kansallismuseo.fi<http://www.kansallismuseo.fi>


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta