[Nayttelyposti] Nykytaidenäyttely kansallisuutemme symboleista

Pauliiina Kokkonen pauliina.kokkonen at raumantaidemuseo.fi
Ti 14.Maalis. 10:27:56 EET 2017



Korkeemman kaiun saa

Valtakunnallinen nykytaidenäyttely kansallisuutemme symboleista ja niiden muuttuvista merkityksistä

Rauman taidemuseo 30.9.-12.11.



Näyttely avaa näkökulmia siitä, miten itsenäisyys, isänmaallisuus, kansallistunne, Suomen lippu ja sinivalkoisuus puhuttelevat ihmisiä nyt kun Suomi on ollut itsenäinen 100 vuotta. Onko identiteettien painoarvo muuttunut, miten keskeistä on suomalaisuus, eurooppalaisuus, maailmankansalaisuus? Mikä on isänmaan ja äidinkielen merkitys? Arvostammeko kotia ja paikallisuutta ja voimmeko olla niistä ylpeitä.



Näyttely käsittelee myös sitä, miten symbolien merkitys ja käyttötavat muuttuvat. Millaista tarinaa siniristilippu tai leijonavaakuna kertoo tänään?

Miksi monissa maissa lippukulttuuri näyttää heijastelevan positiivisempia tuntoja kuin Suomessa, poikkeuksena urheilukilpailut, joissa lippua heilutetaan meilläkin riehakkaasti. Merkit ja merkitykset avaavat sielunmaisemaa jossa historiallisille kerrostumille rakentuu uusia sisältöjä ja yhteisyyden kuvaan piirtyy yhä enemmän vastakkainasettelua.



Avoin haku taiteilijoille

Korkeemman kaiun saa -näyttelyyn haetaan lähettämällä kirjallinen, vapaamuotoinen hakemus, josta ilmenevät nimi ja yhteystiedot, kuvia näyttelyyn tarjottavista teoksista sekä halutessaan aihetta valottava teksti sekä CV.

Hakemus lähetetään sähköpostin liitteenä yhtenä pdf -tiedostona osoitteella marjo.heino(at)taike.fi 30.4. mennessä. Liitteen maksimikoko on 3 MB.



Valitut taiteilijat ilmoitetaan näyttelyn nettisivuilla 31.5. mennessä ja heille myös lähetetään tarkemmat tiedot osallistumisesta. Taiteilijoille maksetaan tekijänoikeudellinen näyttelykorvaus. Näyttelystä toteutetaan nettijulkaisu.



Näyttelyn järjestävät työryhmä sekä Taiteen edistämiskeskuksen Porin toimipiste ja Rauman taidemuseo.



Lisätiedot

Marjo Heino, läänintaiteilija p. 0295 330 822, marjo.heino(at)taike.fi
Janne Koski, intendentti, p. 0440 224154 janne.koski(at)raumantaidemuseo.fi


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta