[Nayttelyposti] Tanskalaismuotoilija Margrethe Odgaardin monipuolinen värimaailma esillä Designmuseossa 9.6.–27.8.2017

Paivi Balomenos paivi.balomenos at designmuseum.fi
To 8.Kesä. 15:53:27 EEST 2017


Tanskalaismuotoilija Margrethe Odgaardin monipuolinen värimaailma esillä Designmuseossa 9.6.–27.8.2017

Tanskalainen suunnittelija Margrethe Odgaard on vuoden 2016 Torsten ja Wanja Söderberg -palkinnon voittaja. Designmuseo on kutsunut jo toistamiseen palkinnonsaajan pitämään näyttelyn Helsingissä. Kesäkuun alussa avautuvassa näyttelyssä nähdään esimerkkejä Odgaardin vahvaan värisuunnitteluun perustuvasta tekstiili- sekä materiaalimuotoilusta.

Margrethe Odgaardin (s.1978) luova tuotanto ulottuu useille eri muotoilun osa-alueille kuten huonekalu- tekstiili- ja värisuunnitteluun. Tunnusomaista hänen muotoilulleen on käsityöläisyys, vahva värien käyttö ja taiteellinen runollisuus. Näyttelyssä nähdään Odgaardin tuotannosta huonekaluja, tekstiilejä sekä lukuisa määrä väri- ja materiaalikokeiluja, joiden kautta katsojalle avautuu hänen monipuolinen muotoilu- ja tutkimusfilosofiansa.

Odgaard uskoo vahvasti trendit ylittävään yksinkertaiseen muotoiluun. Hän pitää suunnitteluprosessia muotoilussa aivan yhtä tärkeänä kuin siitä syntynyttä lopputulosta.  ”Suunnittelutyössä asioiden tulee antaa kehittyä omassa tahdissaan. Kuunteleminen, nauraminen ja tanssiminen ovat tärkeää sekä ideoiden jakaminen ”, Odgaard tähdentää oman suunnittelunsa lähtökohtia.

Margrethe Odgaard asuu ja työskentelee Kööpenhaminassa. Hän on tehnyt yhteistyötä useiden merkittävien pohjoismaisten suunnittelutoimistojen kanssa kuten Georg Jensen Damask, Muuto, Ikea, Hay ja Skagerak.

Torsten ja Wanja Söderbergin palkinto perustettiin Ruotsissa vuonna 1994. Palkinnon takana on ruotsalainen Torsten ja Ragnar Söderberg säätiö, joka on yksi viidestä merkittävimmästä tieteen ja tutkimuksen tukijoista Ruotsissa. Miljoonan Ruotsin kruunun arvoinen Torsten ja Wanja Söderbergin palkinto on lajinsa suurin maailmassa. Palkintonäyttely esitettiin Röhsska-museossa Göteborgissa 5.11. 2016–19.2.2017.

Näyttelyn yhteistyökumppanit: Avotakka, Skagerak ja Suunnittelutoimisto Bond.

Margrethe Odgaard on median tavattavissa torstaina ja perjantaina 8.-9.6.

Haastattelupyynnöt, lisätiedot ja kuvat:
tiedottaja Päivi Balomenos, paivi.balomenos at designmuseum.fi<mailto:paivi.balomenos at designmuseum.fi>, puh. 040 753 67 25
Kuvat ladattavissa myös: https://drive.google.com/open?id=0BxY_gXaegZ50ejFxcDFoYVFwaUk

Margethe Odgaardin verkkosivut:
http://margretheodgaard.com/

Designmuseon aukioloajat kesällä 1.6.–31.8.:
ma-su klo 11-18

Käyntiosoite:
Korkeavuorenkatu 23
00130 Helsinki

www.designmuseum.fi<http://www.designmuseum.fi>

Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta