[Nayttelyposti] Hyvinkää 100 - Tyyppejä, tavaroita ja tarinoita, pelattava näyttely avautuu Villa Artussa

Salomaa Nina Nina.Salomaa at HYVINKAA.FI
Ti 17.Tammi. 13:48:32 EET 2017


Pelattava näyttely
HYVINKÄÄ 100
TYYPPEJÄ, TAVAROITA JA TARINOITA

18.1.-24.3.2017 Villa Artun galleria

Villa Arttu avaa juhlavuoden pelattavalla näyttelyllä, jossa voi testata tietojaan Hyvinkäästä
ja viihtyä ystävien kanssa pelaten!

Näyttelyn pahviset ihmishahmot eli "tyypit" opastavat pelaajan tutustumaan 100 vuotta täyttävän Hyvinkään historiaan, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen. Värikkääseen näyttelyyn on koottu iloinen yhdistelmä lasten ja nuorten taidetta sekä eri aikakausien esineistöä, kuvia ja kertomuksia. Näyttelyn yhdeksässä pelipisteessä kerätään kortteja ja tehdään tehtäviä: laitetaan leluja aikajärjestykseen tai vaikkapa ihmetellään hyvinkääläisten kuuluisuuksien suurta määrää. Vastaukset pelikorteilla oleviin tehtäviin voi tarkistaa tarkistuspisteessä.

Näyttely esittelee Hyvinkään, Villatehtaan ja Villa Artun historiaa erityisesti lasten ja nuorten näkökulmasta ja heidän kuvaamanaan. Näyttelyä voi pelata yksin tai yhdessä. Pelipisteillä on omat teemansa ja niihin on koottu tietoa ja esineistöä niin mennen ajan koulusta ja leikkipaikoista kuin maailman lasten taiteestakin. Esineistöä on lainattu sekä yksityisiltä henkilöiltä että Hyvinkään kaupunginmuseosta ja Aseman koulusta. Hyvinkään kartta on saatu kaupungin paikkatietopalveluista. Hyvinkään koulujen oppilaat ovat visioineet kuvia kotikaupungin tulevaisuudesta. Taideteoksia on koottu myös Villa Artun omista taide- ja käsityökouluista sekä taidekeskuksen kansainvälisestä arkistosta eri vuosikymmeniltä.

Kerro tarinasi!
Näyttelyn  yhteydessä kootaan 100 tarinaa Hyvinkäästä - digitaalista ääni- ja kuvakirjaa koko juhlavuoden ajan. Tuo oma tarinasi videoklippinä tai äänitteenä, osallistumisohjeet www.artcentre.fi<http://www.artcentre.fi>. Tarinat tulevat osaksi näyttelyä.

Oheistapahtumat
* Kuvataide- ja draamatyöpajoihin voi varata aikoja ryhmille, lisätietoja www.artcentre.fi<http://www.artcentre.fi>
* Opettajille ja ohjaajille on oma peli-iltapäivä to 19.1. klo 14.30-17.00.
* Koko perheen tapahtumapäivää vietetään su 29.1. klo 12-16 pelaten, leikkien ja taidetta tehden. Värttinän Mari Kaasisen kanssa voi osallistua laululeikkeihin, larppaajien seurassa ratkoa arvoituksia tai vain seurata nuorisoteatteri Wilnun eläviä patsaita.
* Nuorten peli-ilta on to 2.3. klo 16-19.

Kiitämme lämpimästi lukuisia yhteistyökumppaneitamme! Näyttelyn arkkitehtuurista ja visuaalisesta suunnittelusta on vastannut Maarja Pihl-Bagdonas.

Lisätietoja tuottaja Päivi Venäläinen p. 050 308 3625 paivi.venalainen at artcentre.fi<mailto:paivi.venalainen at artcentre.fi>

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Artun näyttelyt ovat avoinna ma-pe klo 12-16, ryhmille myös muina aikoina sopimuksen mukaan p. 050 467 8308.

Kankurinkatu 4-6, Villatehdas, O-rappu, 05800 Hyvinkää
www.artcentre.fi<http://www.artcentre.fi> ja www.villaarttu.fi<http://www.villaarttu.fi>


terveisin,

Nina Salomaa
asiakaspalvelusihteeri
Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu
Villatehdas, Kankurinkatu 4-6,
05800 Hyvinkää

https://www.facebook.com/villaarttu
https://twitter.com/villaarttu
https://www.instagram.com/villaarttuLisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta