[Nayttelyposti] Nautinnon nälkä sukeltaa syvälle ravintolarakkauden tunteisiin

Merja Nummi merja.nummi at hotellijaravintolamuseo.fi
Ke 15.Helmi. 14:44:01 EET 2017


Rakkauden tiloja - Nautinnon nälkä kertoo suomalaisten rakkaudesta ravintolassa viimeisen sadan vuoden aikana, oli sitten kyse rakkaudesta toiseen ihmiseen, ruokaan tai vaikkapa juomaan. Ravintolaan mennään etsimään nautintoa, jonka nälkä voi johtaa iloon, intohimoon tai pettymykseen. Näyttely juhlistaa satavuotiasta Suomea ja se avautui Hotelli- ja ravintolamuseossa 14.2.2017.
Nautinnon nälkä -näyttelyssä voi tehdä matkan rakkauden tunnetilasta toiseen. Kävijä kohtaa nälän, kaipuun ja odotukset, ilon ja intohimon, nautinnon, täyttymyksen ja lohdun sekä ähkyn ja pettymyksen. Esille nostetaan niin seksi, päihteet kuin erilaiset kontrollin tasot, joita rakkauteen ravintolassa liittyy. Näyttelyssä tuodaan esille myös sateenkaari-näkökulmaa. Näyttelyn sanomana on, että satavuotiaassa Suomessa jokaisella on oikeus rakastaa.
Nautinnon nälkä -näyttelyssä kohtaavat fakta ja fiktio. Museokokoelmia hyödynnetään uudenlaisella, ennakkoluulottomalla tavalla, kun esineet saavat uudenlaisia merkityksiä ja käyttötapoja. Näyttely ei tarjoa valmiita vastauksia. Se antaa kävijälle tulkinnan varaa, vetoaa tunteisiin ja tarjoaa vahvoja samaistumisen kokemuksia. Näyttelyn kummi, kansanedustaja Jani Toivola uskoo näyttelyn herättävän kävijöiden omia muistoja ja ajatuksia siitä, millaisiksi haluamme rakkauden tilojen muotoutuvan tulevaisuudessa.
Samalla julkaistaan myös tätä näyttelyä varten koottu Nautinnon nälkä -antologia, joka tarjoaa lukijalle herkullisen kattauksen tuoreita suomalaisia ruokanovelleja. Kirjallisen keittiönsä avaavat muun muassa Virpi Hämeen-Anttila, Miki Liukkonen, Leena Parkkinen, Juha-Pekka Koskinen, Johanna Sinisalo ja Hannu Väisänen. Teoksen ovat toimittaneet Jaakko Hämeen-Anttila ja Venla Rossi.
Näyttely toteutetaan yhteistyössä Hartwall Vichy Originalin ja Ravintola Kappelin kanssa.
Rakkauden tiloja - Nautinnon nälkä on myös osa neljän museon yhteistyötä. Hotelli- ja ravintolamuseon lisäksi Lottamuseo, Teatterimuseo ja Vantaan kaupunginmuseo toteuttavat rakkausaiheisen näyttelyt ja niihin liittyviä tapahtumia. Rakkauden tiloja -nettisivuilla (rakkaudentiloja.fi) ja sosiaalisen median kanavilla pääsee syventymään näyttelyteemoihin. Rakkauden tiloja on osa virallista Suomi100-juhlavuoden ohjelmaa.
Lisätietoja:
Museonjohtaja Anni Pelkonen, puh. 044 747 4107, anni.pelkonen at hotellijaravintolamuseo.fi
Museolehtori Merja Nummi, puh. 044 747 4106, merja.nummi at hotellijaravintolamuseo.fi
 


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta