[Nayttelyposti] Hiihtolomaohjelmaa Suomen Rautatiemuseossa 21.-26.2.2017

Saana Palamaa saana.palamaa at rautatiemuseo.fi
To 9.Helmi. 08:22:05 EET 2017


Seikkailukierroksia ja suunnistusta hiihtolomaviikolla Suomen Rautatiemuseossa


Suomen Rautatiemuseossa Hyvinkäällä on hiihtolomaviikolla 21.–26.2.2017 monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille, erityisesti koululaisille ja lapsiperheille. Keskiviikkona 22.2. ohjelmassa on Postia asemapoika Fransille -seikkailukierroksia. Lapsille suunnattu kierros vie mukanaan höyryvetureiden ja keisareiden aikaan.


Keisari Aleksanteri III matkustaa Suomen suuriruhtinaskuntaan keisarillisella junalla vuonna 1885. Keisarin junan pysähtyessä asemalla riittää vilinää ja vilskettä. Asemapäällikkö touhottaa järjestelyitä ja aseman nuorelle apupojalle, Fransille, on saapunut kummallinen postipaketti. Missä Frans piileksii, ja mitä kummallinen paketti mahtaa sisältää?


Teatteri Vuohen työryhmä toteuttaa draamakierrokset lapsille Suomen Rautatiemuseossa keskiviikkona 22.2. klo 10.00 & 11.30 (3–6-vuotiaat) sekä 13.30 & 15.00 (yli 6-vuotiaat). Aamupäivän kierroksille on hyvä osallistua oman aikuisen kanssa. Iltapäivän kierroksille suosittelemme lapsia osallistumaan ilman aikuisia. Kierroksen hinta: 5 €/osallistuja. Tiedustelut ja ennakkoilmoittautumiset vs. museolehtori Saana Palamaalle: saana.palamaa at rautatiemuseo.fi.


Muina hiihtolomaviikon päivinä voi kokeilla taitojaan Bongaa vaunut ja veturit -suunnistuksella ja Museobingo-pelissä. Suunnistus on omatoiminen ja sen avulla on mahdollista tutustua Rautatiemuseon monenlaisiin vetureihin ja vaunuihin sekä oppia samalla niiden hauskoja nimiä. Museobingossa pääsee puolestaan tekemään itsenäisesti erilaisia tehtäviä ja tavoitteena on huutaa ”Bingo!”, kun oikea rivi on muodostunut.  Suunnistusvihon ja Museobingon saa museon lipunmyynnistä. Lipunmyynnistä voi lainata myös rautatieaiheisia lautapelejä pelattavaksi ja veturitallin työpajatilassa voi askarrella omaan tahtiin erilaisia vetureita ja junavaunuja.


Hiihtolomaviikon tiistaina 21.2., torstaina 23.2. ja perjantaina 24.2. museon kahvila palvelee Perinnejuna Valtterin 1950-luvun kahvilavaunussa. Tarjolla on pientä suolaista ja makeaa syötävää sekä virvokkeita.


Museo on avoinna hiihtolomaviikolla 21.–26.2. ti–pe klo 10–15  ja la–su klo 10–17.

Lisätietoja museon tapahtumista: www.rautatiemuseo.fi/tapahtumat
Kuvia: www.rautatiemuseo.fi/lehdistoYstävällisin terveisin,
Saana Palamaa
vs. Museolehtori - Museum Educator

saana.palamaa at rautatiemuseo.fi<http://saana.palamaa@rautatiemuseo.fi>

+358 408625244
Suomen Rautatiemuseo - Finnish Railway Museum
Hyvinkäänkatu 9
FI - 05800 Hyvinkää
www.rautatiemuseo.fi<http://www.rautatiemuseo.fi>
-------------------
Suomen Rautatiemuseo on Trafiikki-museo
www.trafiikki.fi<http://www.trafiikki.fi>
webshop.trafiikki.fi


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta