[Nayttelyposti] Uusi kirja Hugo Simbergistä Ateneumin taiteilijat -kirjasarjassa

Anna Kari Anna.Kari at ateneum.fi
Ke 23.Elo. 14:37:06 EEST 2017


UUSI KIRJA HUGO SIMBERGISTÄ ATENEUMIN TAITEILIJAT -KIRJASARJASSA


Ateneumin taiteilijat -kirjasarjan toisen julkaisun aiheena on Hugo Simberg (1873–1917). Kirjan on kirjoittanut taidehistorioitsija, FT Marja Lahelma. Rikkaasti kuvitettu kirja valottaa kiehtovan taiteilijan elämää uudella tavalla. Kirja julkaistaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi ja se on saatavilla 23. elokuuta alkaen.


”Ateneumin taiteilijat -sarja kertoo klassikkotaiteilijoidemme tarinoita: millaisessa maailmassa he kasvoivat, mikä innosti, millaisia teoksia he tekivät ja miksi. Kirjoittajiksi kutsumme alan parhaita tekijöitä ja satsaamme samalla uuteen tutkimukseen”, kertoo museonjohtaja Susanna Pettersson.


Kirjan kirjoittaja, taidehistorioitsija Marja Lahelma johdattaa lukijansa läpi Hugo Simbergin taiteen ja elämän ja tuo uutta tietoa taiteilijaa koskevaan tutkimukseen muun muassa valaisemalla Simbergin taiteen ja eurooppalaisen taidehistorian yhtymäkohtia.


Kirjasarjan ensimmäinen kirja Helene Schjerfbeckistä julkaistiin syyskuussa 2016. Seuraava kirja Akseli Gallen-Kallelasta julkaistaan syksyllä 2018. Sarja täydentyy uusilla kirjoilla vuosittain. Kirjasarjan graafisesta suunnittelusta vastaa Minna Luoma.


Kirja on saatavilla 23. elokuuta 2017 alkaen paikan päältä Ateneumin museokaupasta tai verkkokaupasta www.museoshop.fi. Kirjan normaalihinta on 29 euroa. Molemmat tähän mennessä ilmestyneet Ateneumin taiteilijat -sarjan kirjat ovat 23.8.–24.9. myynnissä hintaan 25 euroa.


Lue koko tiedote: www.ateneum.fi/uusi-kirja-hugo-simbergista-ateneumin-taiteilijat-kirjasarjassa


Lisätiedot: Tiedottaja Anna Kari, Ateneumin taidemuseo, p. 040 717 8185, anna.kari at ateneum.fi


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta