[Nayttelyposti] Ennätysyleisö Rautatiemuseopäivänä

Saana Palamaa saana.palamaa at rautatiemuseo.fi
Ti 15.Elo. 14:26:33 EEST 2017


Tiedote 15.8.2017


ENNÄTYSYLEISÖ RAUTATIEMUSEOPÄIVÄNÄ

Suomen Rautatiemuseolla Hyvinkäällä vietettiin vuosittaista Rautatiemuseopäivää sunnuntaina 13.8.2017. Vilkas museojunaliikenne, monipuolinen ohjelma ja hyvä sää houkuttelivat paikalle huimat 2652 tapahtumakävijää. Viime vuoden kävijäennätys ylittyi yli 550 kävijällä!


Aamu alkoi vesisateella, mutta onneksi sää selkisi nopeasti ja tapahtumaa päästiin viettämään jälleen kerran auringonpaisteessa. Erityisesti museojunaliikenne keräsi niin Karjaalta, Riihimäeltä kuin Helsingistä paljon matkaajia museopäivään. Ajoittain junissa ja tapahtuma-alueella oli jopa ruuhkaa, mutta tunnelma oli iloinen ja innostunut. Radan varrella, etenkin Karjaan suunnalla, oli myös paljon innokkaita seuraajia junia katsomassa ja kuvaamassa.


Museoalueella tapahtumavieraat pääsivät tutustumaan mm. diesel- ja höyryvetureihin, seuraamaan kääntöpöytänäytöksiä sekä rohkeimmat mittaamaan lihasvoimiaan resiinalla. Museon puistoalueella ajoivat lisäksi erityisesti lasten suosiossa olleet pienet puistojunat. Esittelyssä ollut Lättähattu-kiskobussi puolestaan herätti monen varttuneemman kävijän muistot omasta lapsuudesta. Lättähattu yhdessä Leena-höyryveturin kanssa myös kuljettivat matkustajia museoraiteella päivän aikana.

Rautatiemuseopäivä järjestettiin yhteistyössä Haapamäen Museoveturiyhdistyksen ja VR:n kanssa. Tapahtuma oli osa virallista Suomen satavuotisjuhlavuoden juhlintaa.

Lisätietoja:
Tiina Lehtinen, Suomen Rautatiemuseo, 040 862 5243, tiina.lehtinen at rautatiemuseo.fi

Kuvapyynnöt:
Marina Bergström, Suomen Rautatiemuseo, 040 862 5240, marina.bergstrom at rautatiemuseo


Ystävällisin terveisin,

Saana Palamaa
vs. Museolehtori - Museum Educator

saana.palamaa at rautatiemuseo.fi<http://saana.palamaa@rautatiemuseo.fi>

+358 408625244
Suomen Rautatiemuseo - Finnish Railway Museum
Hyvinkäänkatu 9
FI - 05800 Hyvinkää
www.rautatiemuseo.fi<http://www.rautatiemuseo.fi>
-------------------
Suomen Rautatiemuseo on Trafiikki-museo
www.trafiikki.fi<http://www.trafiikki.fi>
webshop.trafiikki.fi


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta