[Nayttelyposti] Lähde aikamatkalle! Museojunat liikenteessä Rautatiemuseopäivänä 13.8.2017

Saana Palamaa saana.palamaa at rautatiemuseo.fi
Pe 4.Elo. 14:51:34 EEST 2017


Tiedote 4.8.2017

MUSEOJUNAT LIIKENTEESSÄ RAUTATIEMUSEOPÄIVÄNÄ 13.8.2017


Rautatiemuseopäivänä voi lähteä aikamatkalle, sillä liikkeellä ovat niin höyryveturit kuin dieselveturit, resiinat ja puistojunat. Jokavuotinen, kaikenikäisille suunnattu tapahtuma järjestetään sunnuntaina 13.8.2017 klo 10–17 Hyvinkäällä, Suomen Rautatiemuseon alueella.


Päivän aikana kannattaa nousta museon raiteella kulkevan höyryveturi Leenan kyytiin ja kokeilla miten pumppuresiina liikkuu. Kääntöpöytänäytöksissä voi ihmetellä, kuinka raskaat veturit kääntyvät pelkällä lihasvoimalla. Tutustua voi myös Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi huollettuun Lättähattu-kiskobussiin ja istuutua museon puistorautatiellä liikkuvien pienten junien kyytiin sään salliessa.


Päivän aikana on tarjolla runsaasti museojunaliikennettä. Museojunaliikenne toteutetaan yhteistyössä Suomen Rautatiemuseon, Haapamäen Museoveturiyhdistyksen ry.:n ja VR:n kanssa.


Vanhan ajan matkustustunnelmaan pääsee höyryajan pikajunavetureiden Ukko-Pekan (Hr1 1021) ja Prinsessan (Hv1 555) kyydissä, joiden vetämät yleisöjunat kulkevat Rautatiemuseon ja Karjaan välillä. Kyytiin pääsee myös väliasemilta Rajamäki, Otalampi, Nummela ja Lohja.


Höyryveturi Pikku-Jumbo (Tk3 1136) puukorisine vaunuineen kuljettaa matkustajia välillä Rautatiemuseo–Riihimäki–Rautatiemuseo. Pikku-Jumbon kyydissä on mahdollista tehdä myös reilun tunnin pituinen elämysmatka tapahtumasta Riihimäelle ja takaisin.


Perinnejuna Valtterilla voi matkata Rautatiemuseopäivään Helsingistä. Juna lähtee aamulla Helsingistä Tikkurilan ja Järvenpään kautta Rautatiemuseolle dieselveturin Dr13 2349 vetämänä. Perinnejuna Valtteri koostuu neljästä entisöidystä puurakenteista vaunusta eri vuosikymmeniltä. Paluumatkalle Helsinkiin juna lähtee iltapäivällä.


Varaathan Karjaan ja Riihimäen junien matkalippujen ostoon käteistä. Alennus- ja ilmaiskortit, kulttuurisetelit ja Museokortti eivät ole voimassa Rautatiemuseopäivänä.


Tapahtuma on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

Ks. lisätietoja tapahtumasta: www.rautatiemuseo.fi/tapahtumat
Kuvia: www.rautatiemuseo.fi/lehdisto<http://www.rautatiemuseo.fi/lehdisto>


Lisätietoja:
Saana Palamaa, Suomen Rautatiemuseo, p. 040 8625244, saana.palamaa at rautatiemuseo.fi<mailto:saana.palamaa at rautatiemuseo.fi>
Iiro Niemi, Suomen Rautatiemuseo, p. 040 8625247, iiro.niemi at rautatiemuseo.fi<mailto:iiro.niemi at rautatiemuseo.fi>


Ystävällisin terveisin,

Saana Palamaa
vs. Museolehtori - Museum Educator

saana.palamaa at rautatiemuseo.fi<http://saana.palamaa@rautatiemuseo.fi>

+358 408625244
Suomen Rautatiemuseo - Finnish Railway Museum
Hyvinkäänkatu 9
FI - 05800 Hyvinkää
www.rautatiemuseo.fi<http://www.rautatiemuseo.fi>
-------------------
Suomen Rautatiemuseo on Trafiikki-museo
www.trafiikki.fi<http://www.trafiikki.fi>
webshop.trafiikki.fi


Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta