[Nayttelyposti] Mahtavia juttuja lehden täydeltä! Taapeli on ilmestynyt.

marja.puukka at kotka.fi marja.puukka at kotka.fi
Pe Apr 28 14:12:18 EEST 2017


MERIKESKUS VELLAMO
Kymenlaakson museo

mahtavia juttuja taapelin  täydeltä!

Kymenlaakson museon kerran vuodessa ilmestyvän tiedotuslehti Taapelin uusi numero on nyt luettavissa. Museo täyttää tänä vuonna 90 vuotta ja sen kunniaksi lehteen on poimittu merkkipylväitä museon vaiheikkaasta historiasta.

Yksi Merikeskus Vellamon näyttelyvuoden kohokohdista on Kymenlaakson museon näyttely Lasia kaikille - Karhula 1889-2009. Vesa Alén kirjoittaa toukokuussa 2017 avautuvasta näyttelystä, joka kertoo Karhulan lasitehtaan tuotannon moninaisuudesta, tekijöiden ammattitaidosta ja lasiteollisuuden muutoksesta. Näyttely täydentää omalta osaltaan museon juhlavuotta ja liittyy samalla Suomi 100 -ohjelmaan. Kymenlaakson alueen museot juhlistavat itsenäistä Suomea myös yhteisellä Kasvoja Kymenlaaksosta -näyttelyllään.

Avoin data on nykypäivää museoissa, ja Elina Pylsy-Kompan artikkelissa puhutaankin Merivartiomuseon kuvien avaamisesta yleisön vapaaseen käyttöön. Kuvien suosituimmaksi teemaksi on noussut avaus rajakoirista. Taapeli nostaa esiin myös aina ajankohtaisia kulttuuriympäristöasioita: Rurik Wasastjerna kertoo Kuusankosken teollisuusarkkitehtuurista ja Timo Lievonen Kotkan jugendista.

Arkeologiaan paneudutaan kahdessa artikkelissa. Paula Kouki ja Jani Paananen valottavat Haminan Viidankankaan yleisökaivauksia, ja Marita Kykyri on nostanut esiin välähdyksiä Kymenlaakson museon kuva-arkiston arkeologiaa käsittelevistä kuvista.

Lehdessä tutustutaan myös museon uusimpiin työntekijöihin, kuullaan henkilökunnan opintoretkestä Varsovaan ja perehdytään nyrkkeilijä Pentti Hämäläiseen ja Olavi Heinon hänestä maalaamaan muotokuvaan. Eikä pidä unohtaa pakinoitsija T. Aapelin jaarituksiakaan...

Lehti ilmestyy ainoastaan sähköisesti, ja se löytyy osoitteesta http://www.kotka.fi/asukkaalle/kulttuuripalvelut/kymenlaakson_museo/tiedotuslehti_taapeli ja http://www.merikeskusvellamo.fi/FI/Ajankohtaista/Julkaisut/

.........................................................
Marja Puukka
Tiedotus & asiakaspalvelu|Communications & Customer Service
Merikeskus Vellamo|Maritime Centre Vellamo
Tornatorintie 99 B, 48100 Kotka, Finland
Mobile +358 40 350 0496
www.merikeskuvellamo.fi<http://www.merikeskuvellamo.fi/>
www.facebook.com/merikeskusvellamo.fi<http://www.facebook.com/merikeskusvellamo.fi>
www.instagram.com/merikeskusvellamo/<http://www.instagram.com/merikeskusvellamo/>



Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta