[Nayttelyposti] Paula Korhonen jäsentää maailmaa purkamalla ja kokoamalla uudelleen

Selina Kiiskinen selina.kiiskinen at aboavetusarsnova.fi
To Apr 27 13:56:26 EEST 2017


Paula Korhonen: Kumulaatio

28.4.–21.5.2017 Aboa Vetus & Ars Nova, Omatila

Paula Korhonen jäsentää maailmaa purkamalla ja kokoamalla uudelleen

Paula Korhosen näyttely Kumulaatio on pyrkimys purkaa kaikki osiksi ja koota osat jälleen kokonaisuudeksi. Kumulaatio on Turun AMK:n Taideakatemiasta kuvataiteilijaksi valmistuvan Korhosen opinnäytetyö. Näyttelyn avajaisia vietetään torstai-iltana 27.4. klo 18.00 Aboa Vetus & Ars Novan Omatila-galleriassa. Tilaisuus on osa TurkuART After Work -tapahtumaa. Tervetuloa!

Osat, kokonaisuus, purkaminen

Paula Korhonen käsittelee teoksissaan yhteyttä kokonaisuuteen osiksi purkamisen kautta. Näyttelyssä on esillä tussipiirroksia sekä veistoksia, joita yhdistää osiksi purkautuminen, kokoaminen ja jakaantuminen. Pienistä osista muodostuva massa näyttäytyy erilaisena, kun menee teosten lähelle. Jokaisella osasella on tärkeä paikkansa.

Tussipiirrosten tekniikan lähtökohtana on Korhosen edesmenneen taiteilijaisän 1970-luvulla käyttämä tekniikka, jonka Korhonen on nyt ottanut omakseen.

”Nykymaailmassa olemme irtaantuneet luonnosta ja eristäytyneet meihin ja muihin. Yritän löytää yhteyden kokonaisuuteen purkamalla kaiken osiksi ja uudelleenkokoamalla ne, ja näin häivyttää irrallisuuttamme.”

Pronssiveistos Salaisuus koostuu useasta osasta, ja siihen saa koskea. Elämää symboloiva hedelmä on jaettu osiin ja valettu pronssiin, ihmisen tekemäksi avokadon käsitteeksi. Katsoja voi kokea purkamisen ja kokoamisen omissa käsissään konkreettisesti.

Jaettu yhteys

Korhosen työskentely on pitkäjänteistä ja aikaa vievää. Yksityiskohtainen työskentely on myös meditatiivista; hitaasti purkamalla ja kokoamalla pieniä osasia on mahdollista päästä syvempään yhteyteen kaikkeuden kanssa. Jokaiseen osaan kulutetun ajan voi nähdä ajatusten, henkilöiden tai historian kerrostumina, kumuloituneena alkupisteestä tähän hetkeen.

Korhonen uskoo, että yksityiskohtiin keskittymällä voi nähdä kokonaisuuden. Tuntematta jokaista puuta erikseen, emme voi koskaan täydellisesti nähdä metsää.

”Olen taivas ja maa. Olen sinä.”

Aboa Vetus & Ars Nova on useiden vuosien ajan tarjonnut Omatila-gallerian näyttelypaikaksi yhdelle Turun AMK:n Taideakatemiasta valmistuvalle kuvataiteilijalle. Omatila-galleriaan on vapaa pääsy museon aukioloaikoina, päivittäin klo 11–19.

Kuvia näyttelystä:
http://www.aboavetusarsnova.fi/fi/nayttelyt/paula-korhonen-kumulaatio

Lisätietoja TurkuART After Work -tapahtumasta:
http://www.aboavetusarsnova.fi/fi/uutiset/turku-art-afterwork-torstaina-2742017-klo-16-19

Turun AMK:n Taideakatemian kuvataiteen koulutuksen uudet taiteelliset opinnäytetyöt:
https://nytt.turkuamk.fi/

--

Selina Kiiskinen

Tiedottaja-amanuenssi

p. 0207 181 639, 040 576 3839

selina.kiiskinen at aboavetusarsnova.fiAboa Vetus & Ars Nova

Historian ja nykytaiteen museo

Itäinen Rantakatu 4–6

20700 Turkuwww.aboavetusarsnova.fi<http://www.aboavetusarsnova.fi/>

facebook.com/aboavetusarsnova<http://www.facebook.com/aboavetusarsnova>

twitter.com/AVANmuseo<https://twitter.com/AVANmuseo>

instagram.com/aboavetusarsnova<https://www.instagram.com/aboavetusarsnova>

Paras museokokemus ikinä!
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta