[Nayttelyposti] Kokaten ja kuvaten: nuorten ruokakuvia
Merja Nummi
merja.nummi at hotellijaravintolamuseo.fi
Ma 17.Marras. 15:18:35 EEST 2016
Kokaten ja kuvaten: nuorten ruokakuvia
13.10. - 11.12.2016
Suomen valokuvataiteen museo, Prosessi-tila (Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, Helsinki)
Kuinka syntyy hyvä ruokakuva? Tarvitaan pehmeää luonnonvaloa, raaka-aineita tai annos, hieman sommittelua ja vakaa käsi. Ja linssi, jonka takaa ruokaa kurkitaan eli nykyään useimmiten kännykkä tai pad. Näistä lähtökohdista rakentui Kokaten ja kuvaten -kurssi.
Kurssille osallistui kolmetoista 15-20-vuotiasta nuorta. Osa paikoista oli varattu turvapaikanhakijoille. Kurssin ohjasivat ruokatoimittaja ja -valokuvaaja Mari Moilanen, kotitalousopettaja Hanna Salminen ja kuvataidepedagogi Maija Ihanainen.
Näyttelyn valokuvat: Hassan, Shirahmad, Javad N., Aref, Mohammad J., Juho, Zahra, Laura, Shahram, Mohammad H., Javad A., Abbas, Iiris ja Mari.
Kurssin järjestivät Valokuvataiteen museo ja Hotelli- ja ravintolamuseo. Yhteistyössä oli mukana myös Kaapelitehdas, Vapaa taidekoulu, ravintola Hima&Sali ja Uudenmaan Martat.
Kurssi on osa viidentoista suomalaisen museon Turvapaikkana museo -hanketta, jossa museot tarjoavat vapaa-ajan toimintaa Suomeen saapuville nuorille turvapaikanhakijoille. Hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.
Mari Moilanen luennoi aiheesta Näin otetaan hyvä ruokakuva keskiviikkona 30.11. klo 18-19. Vapaa pääsy.
Näyttely on avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Vapaa pääsy!
Huom. Näyttely suljettu
la 15.10. klo 12-18
la 22.10. klo 12-15
la 19.11. klo 12-15
la 10.12. klo 12-15
#kokatenjakuvaten
#valokuvataiteenmuseo
#hotellijaravintolamuseo
#turvapaikkanamuseo
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta