[Nayttelyposti] Tampereen museot julkaisivat 2017 näyttelynsä
Poikajärvi Tähtitalvikki
Tahtitalvikki.Poikajarvi at tampere.fi
Ti 29.Loka. 15:02:22 EET 2016
Tiedote 29.11.2016
Tampereen museot julkaisivat 2017 näyttelynsä
Tampereen museoilla menee hyvin. Kävijämäärät ovat nousussa, pelkästään museokeskus Vapriikissa on kuluvana vuonna vieraillut jo 163 000 kävijää. Vuosi 2017 tuo tullessaan lupaavia uutuuksia. Tamperelaiset saavat uuden Pelimuseon ja Muumimuseon. Näyttelyissä nähdään Kielletyn kaupungin ja viikinkiajan Hämeen elämää, Elisabeth II:n postimerkkiaarteita sekä Vuoden nuoren taiteilijan Tiina Pyykkisen ja Kimmo Kaivannon tuotantoa.
Museokeskus Vapriikki tarjoaa vuonna 2017 niin Suomen historiaa kuin idän eksotiikkaa. Loppiaisena avautuu peliharrastajien hartaasti odottama Pelimuseo, helmikuussa muistetaan sotien veteraaneja näyttelyssä Pajarin pojat. Huhtikuussa talon täyttävät Pekingin Kielletyn kaupungin aarteet. Kesäkuussa tarjontaa täydentää vielä esihistoriallinen näyttely, joka esittelee Pirkkalan Tursiannotkon kaivausten löytöjä ja elämää viikinkiajan Hämeessä.
Syksyllä 2017 avataan täysin uudistunut Suomen Jääkiekkomuseo. Alakerran päänäyttelytilaan saadaan Kielletyn kaupungin jälkeen esille valokuvanäyttely Kadonneet kaunottaret, joka esittelee kaupungin kadonneita rakennuksia.
Postimuseo avaa Vapriikissa 28.4. näyttelyn, joka esittelee maailman ensimmäiset postimerkit kuningatar Elisabet II:n kokoelmasta sekä filateelisia aarteita Postimuseon omasta kokoelmasta. Näyttely on esimakua kansainväliselle Finlandia 2017 -postimerkkinäyttelylle, joka järjestetään Tampere-talossa toukokuun lopussa.
Marraskuussa Postimuseossa avautuu Pienlehtiä ja punkpostia -näyttely, joka esittelee punkin mukanaan tuomia ilmiöitä. Vuonna 1977 alkoi vaihtoehtolehtien vyöry ja samalla syntyi itse tekemisen kulttuuri, jonka elinvoima on säilynyt tähän päivään asti. Näyttelyssä on esillä ja luettavana pienlehtiä, valokuvia, singlelevyjä ja c-kasetteja, punk-kirjeitä ja muuta punkiin liittyvää materiaalia.
Catwalkien upeimmat luomukset, Valentinon haute couture -puvut, valtaavat tulevana kesänä Museo Milavidan. Valokeilassa ovat yksityiskokoelmista lainatut Valentinon muotiluomukset ja erityisesti niiden taustalla oleva käsityö ja ainutlaatuinen osaaminen. Näyttely avautuu 15.6.2017.
Tampereen taidemuseon helmikuussa avautuva Täältä tullaan! Naistaiteilijat modernin murroksessa tarkastelee suomalaisten naistaiteilijoiden suhdetta 1900-luvun alkupuolen uuteen taiteeseen. Ajan taideopiskelijoista suuri osa oli naisia, mutta etenkin maailmansotien välisellä ajalla debytoineet ovat pudonneet taidehistoriallisen keskustelun ulkopuolelle, eikä naisia näkynyt vuosisadan alkukymmenten keskeisissä taiteilijaryhmissä.
Vaikka tunnustettuja modernisteja, kuten Helene Schjerfbeckiä ja Ellen Thesleffiä, ei voi syrjäyttää, näyttelyssä pääpaino on tuntemattomammiksi jääneissä taiteilijoissa. Näyttelyn kuraattori on professori, emerita Riitta Konttinen.
Sara Hildénin taidemuseon vuoden 2017 näyttelynimiä ovat Jarmo Mäkilä, Kimmo Kaivanto ja Robert Longo. Kaikki kolme taiteilijaa ovat käsitelleet tuotannossaan yhteiskunnallisia aiheita.
11. helmikuuta avautuu maamme arvostetuimpiin kuvataiteilijoihin lukeutuvan taidemaalari Jarmo Mäkilän näyttely.
16. kesäkuuta avautuva kesänäyttely esittelee tamperelaissyntyisen graafikko, kuvanveistäjä ja taidemaalari Kimmo Kaivannon. Julkisista veistoksistaan, kantaaottavista luontoaiheistaan ja teostensa taitetuista sinisen sävyistä tunnettu Kaivanto oli aikanaan näkyvä hahmo Suomen taide-elämässä. Syyskuun puoliväli tuo Tampereelle kansainvälisesti arvostetun newyorkilaissyntyisen Robert Longon näyttelyn - ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa.
Tähtitalvikki Poikajärvi
Viestintäsuunnittelija
050 321 1189
Vapriikki
Museo Milavida
Amurin työläismuseokortteli
PL 487, 33101 Tampere
www.vapriikki.fi<http://www.vapriikki.fi>
Lisätietoja Nayttelyposti-postituslistasta